Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пилотът катастрофира с над 200 км/ч, натоварване със сила 60 G се стовари върху него, пламъци погълнаха тялото му, но той оцеля! И сега горещо благодари на системата за сигурност, която преди години обяви за грозна и ненужна

Човек отнема живота на друг човек. Самолет се разбива и погубва радости, дребни кахъри и смели мечти. Миг невнимание на пътя носи след себе си още и още смърт и отчаяние за оцелелите. В тези най-тежки мигове на мястото, където е било извършено престъпление или се е случил ужасен инцидент, пристигат хората с камери, куфарчета и всякакъв друг вид оборудване, което няма да откриете в магазините. Гледали сте ги! Техни силно хиперболизирани варианти са част от напрегнатия сюжет на сериала „От местопрестъплението“. В реалния живот въпросните мъже и жени не обичат медийното внимание и гледат тихомълком да си свършат професионално работата и да съберат достатъчно доказателства, за да обяснят на света какво точно се е случило, че да загинат един, двама или стотици хора. От работата на следователите зависи разрешаването на заплетени случаи, в които са намесени много човешки съдби.

Тези дни върви едно доста по-различно следствие, което привлече погледа на целия свят. По-различното е, че финалът на този случай е щастлив и специалисти в различни области се опитват да обяснят защо главното действащо лице не е умряло. Да, правилно сте прочели. В момента тече мащабно разследване защо не загина Ромен Грожан. Защото съдбата или чистата случайност, вие си изберете, се погрижиха да му стоварят нещастие, от което просто нямаше как да се измъкне жив.

Феновете на Формула 1 все още изтръпват от спомена за жестоката катастрофа на пилота с швейцарско и френско гражданство на пистата в Бахрейн през ноември миналата година. Тогава пилотът на Хаас погледна смъртта в очите още на първата обиколка. При опит за изпреварване на Даниил Квят Грожан изгуби контрол върху болида си и излетя от пистата. При удара колата му първо се разцепи на две, а секунда по-късно избухна в пламъци.

Свидетелите на инцидента са убедени, че на пилота няма как да му се помогне и единственият шанс е да се спаси поне част от овъгленото тяло, за да бъде погребано от близките му. Но чудото се случва. 34-годишният французин излиза от пламъците като птица феникс и на собствен ход успява да се отдалечи от кладата, която по всички природни закони трябваше да отнеме живота му.

Целия материал четете в "Космос"