Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една година „лишаване от свобода“ за подсъдимия Георги С. определи Районен съд – Кюстендил, след като той се призна за виновен в кражба, при условията на опасен рецидив. Определението на съдия Мая Миленкова е окончателно.

Кюстендилецът е осъждан 28 пъти. Престъплението е извършено на неустановена дата, в началото на месец юли 2020 година, като от двор на къща в кв. „Изток“ е откраднат велосипед, на стойност 360 лв.

Съдът потвърди взетата по отношение на него мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като приспада от наказанието му времето през, което е бил задържан, от 29.10.2020 година

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, и наказание „глоба“ в размер на 2 000 лв., по отношение на кюстендилка, която се призна за виновна в държане на високорискови наркотични вещества – коноп, амфетамин и MDMA, на обща стойност 862, 69 лв. 27- годишната Н. М. е държала наркотичните вещества в лек автомобил и жилището си в гр. Кюстендил, престъплението е извършено на 04.02.2020 година. Тя е установена и да управлява МПС след употреба на наркотични вещества.

По време на изпитателния срок спрямо обвиняемата ще се прилагат възпитателни грижи от страна на съответния полицейски служител от група „Териториална полиция“ към РУМВР- Кюстендил, отговорен за района, в който попада местоживеенето на обвиняемата. Тя ще плати и разноските по делото, в размер на 1 123, 55 лв.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.