Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В САЩ е обвинен канадец, ГДБОП, Националната следствена служба и ВКП разкриха скрития ресурс на хакерите в тъмната мрежа

ГДБОП, Националната следствена служба и Върховна касационна прокуратура са участвали в международна операция срещу кибер престъпници, които са получили милиони долари от откупи за откраднати данни.

Разследващите от България са помагали на ФБР и са открили ресурса на измамниците в тъмната мрежа.

Според съобщение на министерството на правосъдието в САЩ във Флорида е арестуван канадският гражданин Себастиан Вашон-Дежардинс. Сочи се, че е отмъкнал от жертвите си над 27 млн. долара. По време на операцията са иззети половин милион долара в криптовалута. Изнудваните от цял свят са плащали по този начин по указания на кибер престъпниците.

Престъпната организация Нетуокър действа от няколко години и особено в условията на пандемия. Пострадали са големи компании, държавни институции и дори университети.

Нетуокър е добре разработена платформа за кибер рекет. Хакерите проникват в компютърните системи на жертвите си, точат данните и ги криптират. След това се свързват с тях и искат откуп за данните.

Очаквайте подробности.