Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

9 месеца след ареста близнаците Асенови и Бисер Митрев ще се изправят пред съда.
9 месеца след ареста близнаците Асенови и Бисер Митрев ще се изправят пред съда.

Подсъдимите за побоя над Слави Ангелов се изправят днес пред Специализирания наказателен съд в разпоредително заседание по делото срещу тях. На него ще стане ясно какви са исканията на страните, има ли нарушения по време на разследването, ще се връща ли делото на прокуратурата, или ще му се даде ход, както и дали тримата подсъдими ще пожелаят съкратен процес.

Преди 3 седмици разпоредителното заседание беше отложено, защото главният редактор на “168 часа” не беше получил обвинителния акт.

Бисер Митрев и близнаците Георги и Никола Асенови са обвинени като участници в престъпна група за побои и притежание на кокаин.

На 17 март м.г. вечерта тримата боксьори издебнаха Ангелов пред дома му, нападнаха го и го пребиха с юмруци, ритници и твърди предмети, които така и не бяха намерени. Журналистът се възстановяваше месеци наред. Счупени кости на крака и на носа, контузия на белия дроб, отоци по главата и тялото са само част от пораженията след побоя, което прокуратурата е квалифицирала като средна телесна повреда.

Митрев и братята Асенови бяха заловени на 23 април. Уличиха ги ДНК следи от тях и от жертвата в автомобила, с който са отишли до местопрестъплението, а след това са изоставили наблизо, записи от камери, свидетели. Тогава разследващите намериха у тях и дрога. Според обвинителния акт те се разбрали да пребиват хора в началото на 2019 г. По делото няма посредници и поръчители на побоя над Слави Ангелов. 

Слави Ангелов е частен обвинител по делото.
Слави Ангелов е частен обвинител по делото.

Преди няколко месеца Бисер Митрев беше освободен от ареста срещу 25 хил. лв. гаранция заради влошено здравословно състояние. За разлика от него Георги и Никола Асенови все още са задържани, защото прокуратурата внесе обвинителния акт в съда дни преди изтичането на 8-те месеца, в които могат да останат на топло. На 7 януари Специализираният наказателен съд отново е отказал да ги освободи с по-лека мярка въпреки настояването на защитата им, че няма опасност да се укрият, били трудово ангажирани и имали постоянен адрес. На обжалването на мярката стана ясно, че препис от жалбата им не е изпратен на частния обвинител Слави Ангелов, което беше пречка на втората инстанция да разгледа делото.