Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кремъл: Предприемачи са собствениците на "двореца на Путин". Не казват кои

Кремъл заяви днес, че дворецът на черноморския бряг, за който се твърди, че е построен от президента на Русия Владимир Путин, е собственост на неназовани предприемачи, предаде ДПА.

Миналата седмица екип, близък до опозиционера Алексей Навални, разпространи видеоматериал, озаглавен "Дворецът на Путин". В него се твърди, че дългогодишният руски лидер си е построил "царска империя" с пари от подкупи. Видеото е гледано вече над 90 милиона пъти.

Кремъл няма право да разпространява имената на собствениците и нямаме намерение да го правим, това не е редно, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция "Интерфакс".

Песков не отговори на журналистически въпроси защо имението се охранява от Федералната служба за сигурност и Федералната служба за охрана, предава БТА.

Путин вчера отрече твърденията, че той или най-близките му съюзници са собственици на огромното имение, което според филма е 40 пъти по-голямо от Монако, а цената за изграждането му е била поне 100 милиарда рубли (1,3 милиарда долара).

Екипът на Навални твърди, че собствениците, вписани в документите на имота, не разполагат с капитал да го построят и че то е било финансирано с подкупи, платени на Путин.