Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

56-годишният Юсеин Ахмед от село Чуково е арестуван в София 4 г. след като Турция го е обявила за издирване в Интерпол заради присъда за изнасилване на две деца.

Оказало се, че Юсеин е живял съвсем спокойно в столицата и дори е работил във фирма на трудов договор до юни м.г., научи “24 часа”.

Мъжът много пъти е търсен в село Чуково до Момчилград, където е адресната му регистрация, но кметът твърдял, че е в чужбина. В сряда обаче служители на националната полиция го заловили в София. Юсеин е откаран в затвора на Пазарджик, където ще лежи в следващите 6 г. Присъдата му в Турция е 17 г. Оттам са изпратили искане да се изпълни в България, но съдът тук я намалил на 6 г. през октомври м.г.

Преди 15 г. Юсеин живеел в Бурса. В началото на 2007 г. започнал да ходи на гости на своя позната, която живеела с дъщерите си, на 12 и на 14 г. Веднъж мъжът от Чуково дошъл в дома ѝ и я нямало. Изпратил голямото момиче до магазина за кафе и се нахвърлил върху сестричката ѝ. Целувал я и я опипвал по тялото. Гаврите се повтаряли няколко пъти, включително и с другото дете. Имало случаи, когато Юсеин качвал в колата си едно от децата, откарвал го в централната част на Бурса и там блудствал с него. Изстъпленията продължили до май 2008 г. Тогава Юсеин е арестуван. Пуснали го през октомври 2009 г. Обвинен е за сексуално посегателство срещу деца. През 2015 г. е осъден на 17 г. и 6 месеца затвор на първа инстанция. Несъгласен с решението, Юсеин избягал и се прибрал в България.

Когато потвърдили присъдата му през 2017 г., го обявили за издирване. Прокуратурата в Бурса е изпратила присъдата му за изпълнение у нас, но тук престъплението е преквалифицирано като блудство по нашите закони. Затова ще лежи в затвора 6 години.