Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е вариант на един стар виц. Та по въпроса за американската "военнолюбива" и разбира се "империалистическа" политика... когато съветската "Правда" пръднеше....нашето "Работническо дело" се посираше ?

Да беше една, да бяха десет...ама стотици статии съм чел за пустите лоши американци дето били окупирали мирния свят. Още не се е изчистил напалмът от мозъка ми.

В Щатите и в други страни на Свободния свят имаше организирани движения уж за мир, а всъщност волно или неволно за подкрепа на съветската пропаганда. Наричаха активистите на тези движения "пийсници". Подигравателното peacenik идва от английската дума "peace" (мир) и руското окончание "nik".

Как се промени светът. Сега "пийсници" станаха наред с радикалните леви и отровнозелените и някои републиканци в Щатите. Всъщност още преди Втората световна война има движение на изолационисти в Америка. И в това движение участват главно републиканци.

Има различни републиканци...аз съм републиканец от друга порода. Срещу тоталитарните и авторитарни режими, срещу терористичните държави няма как да се противодейства по друг начин освен с оръжие.

Хипарството е готино за купони, но не е най-разумното като политическа доктрина.

Правете любов, а не война! Добре звучи и ще си изкривя душата ако кажа, че като юноша не съм харесвал този лозунг. И разбирам днешните юноши....едни в тази възраст, други като акъл, които са останали юноши....

MAKE LOVE NOT WAR

Наздраве!

От фейсбук