Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

35-годишния Иван Балабанов
35-годишния Иван Балабанов

Окръжният съд в Пазарджик потвърди мярката за неотклонение "Задържане под стража" за 35-годишния Иван Балабанов, който заедно с охранителите си преби в Панагюрище 46-годишния Нешо Юруков. Определението на 3-членния състав на пазарджишкия съд е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха за "24часа" от прокуратурата.

Иван Балабанов и двамата му охранители от София пребиха жестокото Нешо Юруков пред училище в Панагюрище миналата сряда.

Те пристигат на мястото с Ролс Ройс и Мерцедес, собственост на Балабанов, и след кратно пререкание с жертвата му нанасят жесток побой. Саморазправата се разиграва пред очите на момиченце, за което Юруков се грижи.

Пребитият мъж е откаран в областната болница в Пазарджик, където лекарите установяват, че е с избити зъби, комоцио, временна загуба на съзнание и наранявания и охлузвания по лицето. Пред лекарите в хирургичното отделение Юруков заявява, че не си спомня какво точно му се е случило. Направеният скенер показва, че пострадалият няма вътрешни наранявания и счупвания. Два дни след приемането му в болница Нешо Юруков е изписан в добро общо състояние, съобщиха от болницата в Пазарджик.

Междувременно след 24-часов арест двамата охранители на Иван Балабанов бяха освободени, а той беше задържан за постоянно в ареста с определение на районния съд в Панагюрище. Основен мотив за това беше намерения в дома на Балабанов, в панагюрското село Оборище, незаконен пистолет "Браунинг" с боеприпаси за него. Балабанов вече има една присъда от 2015г. за притежание на незаконно оръжие.

В четвъртък трима магистрати от окръжния съд в Пазарджик потвърдиха тази най-тежка мярка за задържане под стража. В мотивите за решението си те посочват, че обвиняемия може да се укрие, или да извърши друго престъпление.

В Панагюрище отказват да коментират скандалния побой, въпреки че той е извършен пред очевидци. Хората не крият, че не искат да говорят, заради страх от отмъщения. С неохота признават, че Иван Балабанов се е подвизавал предимно в София, и не толкова често в Панагюрище, където обичал да парадира с люксозните си автомобили.