Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ирландецът измени на клетвата си, че повече няма да се бие, привлечен от парите и славата

Конър явно погледна скуката в очите, след като си купи скъпа яхта, нова кола и всички други луксозни играчки, които омръзват бързо

Човек се труди упорито десетилетия наред и ако се промъкне между житейски неприятности и болести, накрая излиза в заслужена почивка, за да се наслади на златните години от своя живот. Мнозина мъже и жени по тази земя се страхуват от мисълта, че една сутрин ще станат от леглото и няма да знаят какво да правят през остатъка от деня. Твърде дълго са следвали напрегнатия си график, а препрограмирането на човешкия мозък не става като при компютрите.

Има и щастливци обаче, които са натрупали толкова много пари и слава, че пенсионирането за тях повече прилича на безкраен купон, за какъвто мечтаят 99 процента от човечеството. Конър Макгрегър със сигурност е един от тези богоизбрани люде. Световноизвестният ММА боец в средата на миналата година обяви, че ще зареже веднъж завинаги професионалната си спортна кариера, за да се посвети на амбициозната задача да харчи на воля богатството си.

Опитайте поне за няколко минути да влезете в кожата на боеца, но си обещайте да не завиждате. Защото ирландецът е истинска заплаха за жлъчката на хората, които са прокълнати да изпитват силна завист.

На него няма да му се наложи да изчака 64-тия си рожден ден, за да започне да събира необходимите за пенсионирането документи. На 14 юли тази година Конър ще навърши 33, което означава, че най-хубавата част от живота предстои.

За сравнително кратката си, но бляскава кариера той натрупа около 100 млн. евро, така че никой да не го мисли как ще си плаща здравните осигуровки и хляба в магазина. И понеже си извоюва световна слава покрай зрелищните победи в октагона, сега името му работи вместо него за изкарване на допълнителни средства.

Най-големите бизнес акули са готови да платят солено, за да го привлекат на своя страна, а богаташи с бездънни чекови книжки го канят да седне на царската им трапеза. От Конър се иска само и единствено да си гледа живота и да мисли с каква точно нова луксозна играчка да се сдобие. Само дето шило в торба не стои. Довчерашният пенсионер отново попълни документите си за постъпване на работа. Не, не става дума за превиване на гръб от сутрин до вечер в някой задушен офис, където плащат колкото да не умреш от глад. Макгрегър се завръща към добре познатия си занаят – размазване на муцуни, за което вместо да те тикнат зад решетките, ти плащат милиони.

Решението му да се бие отново съвсем естествено предизвика раздвижване в спортния свят. Всяка искра е ценна, за да бъде запален интересът на публиката.

В света на бойните спортове са сигурни, че дори и след едногодишна пауза той пак е доста по-добре подготвен от Порие и ще го победи без особени затруднения. А евентуалният му успех ще му отвори вратата за следващ мач за титлата в лека категория.

Престижният пояс се освободи, след като Хабиб Нурмагомедов се отказа от кариерата си, когато беше на абсолютния връх и не се виждаше кой ще поиска да го свали оттам. Роденият в Дегестан боец се срина психически след смъртта на баща му, който го превърна в машина за победи и го следваше неотлъчно по целия свят.

Големите бизнесакули не са изгубили надежда, че Нурмагомедов отново ще огладнее за битки и победи. Случи ли се това, един мач между дегестанеца и Макгрегър ще донесе несметно богатство на неговите организатори. Затова и хитрите кучета в бранша продължават да мътят мозъка на тези все още млади момчета, обещавайки им планини от злато и невиждана слава.

Изглежда че ирландецът лесно ще се поддаде на подобни манипулации. През последните 12 месеца той си купи каквито луксозни играчки може да придобие с милионите си и сетне погледна скуката в очите. Луксозната му яхта “Ламборгини” е приятно забавление, но до време. Суперскъпите коли дават усещане за превъзходство, но и то бързо отминава. Просторният палат също се изпразва от съдържание, ако не го напълниш с положителни емоции.

“Глезено момче съм и обичам да си угаждам. Купувам си каквото ми хареса, после го изоставям и търся нещо още по-хубаво”, разкрива Макгрегър какво е отношението му към света. Очевидно всички луксозни стоки са купени и сега единствено завръщането между телените огради може да му върне силните емоции, от които се нуждае. От представянето му на 23 януари ще разберем дали желанията се покриват с възможностите.

Ако Конър покаже добра форма и се остави да го почеткат още малко колко велик боец е, нищо чудно пенсионирането да остане само един неприятен спомен. Коронавирусът освен животи, отне и емоциите на тълпата. Хората изпаднаха в някакъв унес и примирение, които са пагубни за спорта. Зрелището с Макгрегър в октагона е точно това лекарство, от което се нуждаят феновете. Ирландецът добре осъзнава своята значимост в този тежък за целия свят момент и успя да изтъргува доста успешно решението си да се бие отново. На 23 януари в Абу Даби той ще се изправи срещу стария си познайник Дъсни Порие. Боят им ще бъде основното шоу на галавечерта, организирана от най-голямата MMA организация UFC. Преди 7 години години двамата се срещнаха в октагона и Макгрегър буквално прегази съперника си. Оттогава доста вода е изтекла, но букмейкърите отново са на страната на ирландеца.

На негова страна са и хората с пачките. Порие успя да се договори за хонорар от 1 млн. долара плюс известен процент от приходите от тв правата. Конър ще получи 5 млн. за решението си да напусне клуба на пенсионерите, но се очаква общият му приход от мача да надхвърли 20 млн. от зелената валута. Срещу такава сума всеки себеуважаващ се здравеняк ще захвърли стиковете за голф или брошурите за екзотични презокеански екскурзии и ще се върне в залата, за да налага крушата. Ирландецът не се е бил повече от година и със сигурност има нужда от опресняване на знания и умения.