Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Викторио в съда
Викторио в съда

Нека ме сложат на детектор на лъжата, предлага той  

Описасе  като страхлив, с много фобии, защото “като дете бил ял много бой”, затова винаги искал да разреши конфликтите с думи

2 години, 2 месеца и 22 дни след смъртта на младата майка и едногодишното момиченце СГС ще обяви присъдата

Не очаквам справедливост. В това дело няма справедливост. Извърших най-лошото от страх. Аз съм страхлив. Това обяви Викторио Александров пред съда в правото си на лична защита.

На 29 октомври 2018 г. той уби с два куршума приятелката си - 23-годишната Дарина Министерска, в дома им на ул. “Бели Дунав” в кв. “Надежда”. 8 часа по-късно разстреля в главичката и едногодишната им дъщеричка Никол в пристройка край София. Причината - нямало да позволи детето да бъде отглеждано от нейните родители - Георги и Ваня Министерски.

2 години, 2 месеца и 22 дни след трагедията Софийският градски съд ще обяви наказанието му в сряда. Прокуратурата и родителите на Дарина настояват за доживотна присъда без право на замяна.

“Няма ги хората, пред които да поискам прошка. Умрях в този ден. Аз вегетирам”, заяви още той.

Викторио говори близо 45 минута преди съдът да му даде и право на последна дума. В нея той призова, като се решава какво да е наказанието му, магистратите да вземат предвид и всичко довело до трагедията.

От началото на процеса, който стартира преди година, линията му на защита е да обвинява за неудачите във връзката си с Дарина родителите на 23-годишното момиче - семейство Министерски.

“Признавам се за виновен по всички обвинения. Съжалявам всяка секунда. Не може да си представите какви кошмари ме измъчват”, обяви той. От защитната му пледоария стана ясно, че той сепризнава за виновен за убийствата, но не и за причините, довели до тях.

“Готов съм да

се подложа

на детектор

на лъжата

или на серум на истината”, каза той.

След това започна да обвинява Георги и Ваня Министерски, наричайки ги през цялото време “частните обвинители”.

“Те обърнаха това дело в цирк. Мога да отделя цял ден за лъжите им”, обяви подсъдимият за двойно убийство.

Според него лъжа било казаното от приятелка на Дарина, че е заплашвал майката на детето си, шепнейки ѝ в ухото, че ще повреди колата или ще направи нещо, за да падне от балкона.

Момичето научило за тези заплахи от самата Дарина, с която били и съученички, и ги разказало на други техни близки на погребението на младата майка и Никол.

Викторио обаче твърди, че нямало как да отправя подобни закани, защото не простирали дрехите на простор, а ползвали сушилня. Освен това апартаментът бил на първия етаж.

Той обаче призна за два счупени телефона, които потрошил по време на скандал с Дарина. Единият обаче не бил счупен през декември 2017 г., когато тя му изхвърляла багажа. 

Дарин Министерска
Дарин Министерска

“Има намеса върху един кръг свидетели, за да се чуе една определена версия”, обвини той Ваня Министерска.

Не пропусна за пореден път да каже, че веднъж Дарина ударила Никол, също така, че били водили малкото момиченце в “Пирогов” и в “Токуда”.

Друг път, когато детето било болно, Дарина публикувала снимка как се вози в колата си.

Същата снимка той показа на съда и в предишното заседание.

Нямате си представа колко се проклинам, че

позволих на

Дарина да ме

върти на

пръста си,

да си вее г..а", изцепи се Викторио.

След това посочи още “дребни лъжи”. Едната била, че на 25 октомври 2018 г., когато Дарина го изгонила от жилището, решена да сложи край на връзката им, не го прибрала обратно. Родителите ѝ не знаели.

“Ако ми се даде шанс, мога да оборя 100% техните показания. За станалото на 29 октомври 2018 г. съм виновен, но имаше провокация”, каза още той.

Викторио отрече да е упражнявял насилие над Дарина. За първи път я ударил в деня на убийството. Преди да я застреля, той я свалил на пода с удари.

На предишно заседание нейна съседка, която работи като адвокатски помощник, разказа за страха на младата жена от партньора ѝ.

В защитната си пледоария Викторио се описа като страхлив човек, който имал много фобии, например от тъмното. Това било така, “защото като дете бил ял много бой”. Затова винаги търсел диалог и смятал, че всичко може да се оправи.

Животът му с Дарина на ул. “Бели Дунав” бил по-тежък от затвор.

Преди Викторио адвокатите му Петя Шопова и Коста Богацевски поискаха при опеределяне на наказанието да се посочи, че той има нужда от медицински грижи.

Викторио бил дисхармонична личност с разстройство на съзнанието, но вменяем.

Присъдата ще бъде обявена в сряда в 9 часа. Тя няма да е окончателна.