Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Викторио Александров СНИМКА: Архив
Викторио Александров СНИМКА: Архив

45 минути той обвиняваше в лъжа родителите на убитата млада майка - Ваня и Георги Министерски, отказвайки да ги нарече по име, а само "частното обвинение"

 

Не съм упражнявал никаква форма на домашно насилие. Аз съм страхлив, имам прекалено много фобии. Прекалено съм бит като дете и смятам, че с думи може да се оправи всичко. Това заяви пред съда в правото си на лична защита Викторио Александров, който на 29.10.2018 г. уби приятелката си Дарина Министерска и 1-годишната им дъщеричка Никол.

Викторио изцяло признава вината си. "Признавам се за виновен по всички обвинения. Съжалявам във всяка секунда. Не може да си представите кошмарите, които ме измъчват. Изгубих всичко, за което мечтаех. Вегетирам, заяви той пред съда.

После добави, че за да се случи трагедията, вината била изцяло негова. След това обаче започна да хвърля обвинения към родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, като през цялото време ги наричаше "частното обвинение". Той ги обвини дори, че те са карали свидетели да говорят неистини пред съда. 

"Частното обвинение" обърна това дело на цирк. Мога да отделя цял ден за лъжите им, обяви подсъдимият за двойното убийство. 

Като лъжа например той посочи казаното от приятелка на Дарина, че й е шепнел в ухото, след като заспи детето, че ще направи така, че да падне при простиране или че ще повреди колата, за да катастрофира. Като аргумент, че Дарина не би паднала при простиране, Викторио обясни, че нямали простор, а ползвали сушилня. 

Освен това не пропусна за пореден път да укори убитата от него Дарина, че не е полагала достатъчно грижи за детето и като пример даде посещение в "Пирогов" и "Токуда". Той се позова и на снимка, която беше представена на предишното заседание, че докато Никол е била болна, Дарина била на разходка. 

"Аз позволих на Дарина да си вее г**а", обяви пак Викторио.

Очевидно за да разчувства съда, той на няколко пъти се обръщаше към тях като към майки и бащи. Освен това от думите му стана ясно, че дори и в затвора не е толкова страшно, колкото в дома на Дарина. Двамата и детенцето им са живеели в неин наследствен апартамент от баба й. 

"Никога не е било на всяка цена да остана в този апартамент. Няма затвор, който да ми причини онова, което изпитвах там", каза още той.

Дарина го изгонва от апартамента на 25.10.2018 г. - 4 дни преди убийствата, заради системния тормоз, на който е била подложена. Младата жена е била изключително нещастна и потисната във връзката, свидетелства преди време нейна съседка, адвокатски помощник.

Няма ги хората, от които да поискам прошка. Умрях в този ден. Липсва ми този човек, каза той явно по адрес на мъртвата Дарина.

В правото си на последна дума той поиска съдът да вземе предвид всичко, което е довело до тази трагедия. Присъдата ще бъде обявена утре в 9 часа. На предишното заседание прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна.