Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Балабанов
Иван Балабанов

Районният съд в Панагюрище постанови постоянен арест за 35-годишният Иван Балабанов, пребил с двамата си охранители мъж в Панагюрище, съобщиха от прокуратурата. Миналият четвъртък Балабанов и двамата му гардове от София нападнаха и пребиха пред училище в Панагюрище 46-годишния Нешо Юруков на метри от момиченце, за което той се грижи.

Тримата биячи пристигат на местопрестъплението с Ролс Ройс и Мерцедес, собственост на Балабанов, и нападат жертвата си. По описанието на очевидци още същата вечер тримата са задържани. При обиск в къщата на Иван Балабанов в панагюрското село Оборище е открит незаконен пистолет "Браунинг" с боеприпаси. В мотивите си за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" съдът в Панагюрище посочва, че обвиняемият може да се укрие, или да извърши друго престъпление. Още повече, че Балабанов вече е осъждан през 2015г. за незаконно притежание на оръжие.

Решението на съда в Панагюрище може да се обжалва пред окръжния съд в Пазарджик. Двамата гардове, участвали в побоя, са освободени от ареста.