Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Бобоков СНИМКА: Архив
Пламен Бобоков СНИМКА: Архив

Арестът на бизнесмена Пламен Бобоков на 9 юли миналата година е бил незаконен и е нарушил Конвенцията за защита на правата на човека. Това реши Софийският районен съд, като отмени заповедта за задържането му. Отмяната е формална, тъй като той е на свобода. От решението на съда става ясно, че не е разпореждано задържането на Бобоков, както и че не е издавана такава заповед. СДВР е осъдена да плати разходите по делото, които са в размер на 610 лв. Решението подлежи на обжалване пред Софийския административен съд.

В началото на юли миналата година при акция в президентството бяха арестувани пpeзидeнтcкитe cъвeтници Илия Mилyшeв и Плaмeн Узyнoв, кактo и бизнесменът Плaмeн Бoбoкoв. През ноември полицейската заповед за Милушев беше обявена за незаконна. Така от общо три ареста към момента два са обявени за незаконни.

Спецсъдът намали от 1 млн. на 10 хил. лв. гаранцията на Пламен Бобоков през юли по делото за търговия с влияние. По него той е обвиняем заедно със секретаря на президента по правните въпроси Пламен Узунов. Второто дело срещу Пламен Бобоков и брат му Атанас е за нерегламентирани отпадъци. Незаконно държане на архелогически обекти бе третото повдигнато обвинение срещу бизнесмена.