Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трима мъже са задържани за извършен побой над 46-годишен мъж от Панагюрище, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Сигналът за побоя е бил подаден около 17ч. в сряда от Спешна помощ в Пазарджик. Според очевидци около 14ч. пред училище в Панагюрище спрял автомобил Ролс Ройс, от който слезли тримата мъже. След кратко пререкание те се нахвърлили и пребили панагюрецът М.Ю., след което си тръгнали. На метри от нападнатия мъж е било 10-годишно момиченце, за което жертвата се грижи, без да имат роднинска връзка. Детето е станало свидетел на побоя.

Пострадалият е с травми по лицето, избити зъби и с комоцио, което лекари са определили като средна телесна повреда.

Биячите са задържани в сряда вечерта в Панагюрище, след незабавни оперативни действия. Те са 35-годишен мъж от село Оборище и двама мъже, на 39 и 52 години, от София.

Според източници на "24 часа" столичаните са нерегламентирана охрана на мъжа от Оборище, който е и собственик на скъпия британски автомобил. Двамата с пребития панагюрец се познавали отдавна, но явно са имали някакви неуредени отношения.

При претърсване, след ареста на тримата биячи, у мъжа от Оборище е открит незаконно притежаван, зареден с муниции, 9-милиметров боен пистолет "Браунинг".

По случая в районната прокуратура в Пазарджик са образувани две досъдебни производства. За побой с нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежание на оръжие.