Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според властите жената се самоубила след тежка депресия, била от няколко месеца на хапчета

Приятелите й подозират, че е замесен високопоставен мъж в Бодрум

Вратата на апартамента й е заключена отвътре, а ключът е в ключалката. Прозорците на къщата са затворени. Няма абсолютно никакви следи от борба. Всички мебели и малки предмети са на мястото си. От чантата на жената не липсват нито пари, нито документи. Бижутата са в дома й.

Заключението на властите за откритата преди броени дни в Бодрум мъртва украинка Кристина Новицкая засега е само едно - става дума за самоубийство. Първоначалната версия, върху която разследващи работеха, че това е брутално убийство, извършено от неизвестен, вече отпада. Причината - няма никакви признаци, че друг човек е посещавал дома на 30-годишната красавица във фаталния ден. Според полицията, която е прегледала камерите за видеонаблюдение в района, напоследък никой не е идвал на гости при жената. Сякаш тя сама се изолирала от света. Нещо повече - белезниците, с които е открита, са били поръчани от самата нея дни преди случилото се.

Според властите те били нужни на Новицкая, в случай че инстинктивно опита да махне плика от главата си, с който е планирала да се задуши. Затова ги заключила зад гърба си. Твърдят, че този метод й е хрумнал благодарение на филма "Между смъртта и живота", който гледала няколко пъти.

Какво се знае за живота на Кристина и възможно ли е според близките й да посегне сама на себе си?

След смъртта на жената стана ясно, че тя е живяла в Киев, но преди три години решила да замине за Бодрум. Влюбила се в курортното градче при едно от посещенията си там. Споделила пред роднините си, че има огромно желание да се изнесе на квартира и задължително да смени родния си град. Намерила си бързо ново жилище и се нанесла. Потърсила и работа. Вече имала стаж като треньор по танци. Отново кандидатствала за същата позиция, но този път като преподавател в танцово училище. Била одобрена. Малко след това решила да започне и втора работа. Пуснала обява за преводач, тъй като знаела няколко езика. Изявявала се и като модел. Звънели й от най-различни агенции, за да рекламира техни дрехи и бижута. Канели я и за фотосесии на бански. Позирала дори за календари. Доходите й били високи.

Всичко се объркало с появата на COVID-19. През последните девет месеца ангажиментите й рязко намалели. Истинските финансови затруднения дошли, когато от училището, в което преводавала, й обяснили, че се налага да затворят за неопределено време. Поканите от модни агенции за снимки ставали все по-редки. Дори ангажиментите, които вече имала, отпаднали един след друг.

Кристина веднага започнала да мисли варианти за нова работа. Опитала да си намери, но това се оказало повече от трудно. Ходила на няколко интервюта, но условията не я устройвали. Въпреки сериозната депресия обаче роднините й са сигурни, че тя не би сложила край на живота си.

"От лятото Турция се оживи сериозно, туристите прииждаха, а Кристина имаше работа и беше в прекрасно състояние - разказва неин близък. - Не вярвам в тези спекулации. Вероятно искат да прикрият някой много важен. Тя просто не е такъв човек. Мила е, съпричастна, приятна и неконфликтна личност. Не би убила дори муха, камо ли да се самоубие, и то по такъв начин. Не е възможно. Роднините й дори са в шок. Най-добрите й приятелки също - пред тях не е споделяла нито веднъж, че подобни мисли минават през главата й. Обяснявала е, че й е трудно, но с всички сега е така, и то заради вируса и ограничанието откъм работата. Винаги обаче е знаела, че ако удари дъното и няма абсолютно никакви пари, може да се прибере в Киев, където цялото й семейство ще я подкрепи. Просто направеното от нея не съответства на характера й. И друг път е имала трудни моменти, може би дори по-трудни от сега. Не е опитвала да се нарани, нито пък съм я чул да каже, че не й се живее повече."

Според турски медии, когато останала без работа и се самоизолирала, вземала антидепресанти. Криела от близките си, че се чувства зле, и не се решавала да отиде на психолог. Вярвала, че ще се справи и не е необходимо да ги притеснява. Когато се чувала с роднините си, споменавала, че не е добре, но допълвала, че всичко ще бъде наред и няма място за паника. Истината обаче била една - тежка депресия.