Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томов, дядо на убития Томи: Имаме основания да смятаме, че жената на обвиняемия участва в престъплението

Искаме среща с главния прокурор и настояваме да дойде на място, заяви пред bTV дядото на откритото починало на улицата в Мездра 8-годишно момче ексдепутатът и ромски лидер Тома Томов. Близките на детето излязоха на шествие пред полицията в града.

Момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки. По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето.

Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана.

„Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.

Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита още той.