Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV
Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV

То верно, че цялата македонска свада по истиричарски причини е доста нелепа. (лепа на сръбски език означава хубава, обратното е ясно). Но нека да помислим за епитетите, епитопите, епигенетиката и всичко останало. Да кажем, че в главите на доста хора, да се наречеш македонец е престижно. В историчарски смисъл си победил много племена, разрушил си много прекрасни градове в Персия и в Близкия Изток, убил си Дарий, запалил си Персеполис и даже накрая си станал Фараон на Египет. Похвално, хвала! Бил си Велик. Александър Велики! Негов потомък си! Голям си македонец! Велик си, нема брига!

Нека сега да погледнем времево, много по-късно, Монголците, Татарите и онези завоеватели дето не са македонци. Тоест, те са обратното на великите македонци. Дошли са около 13 век по тези земи. Почти 1500 години след Александър Велики. Техната Империя няма равна по сухоземна площ с никоя друга империя, още по-малко с Александровската Елинска Империя. Татарите, толкова пейоративно споменати в новомакедонските разкази за историята, са били част от най-великите и най-жестоките завоеватели по тези времена. Ако една Империя се сравнява с друга по величие, основано на меча и убийствата, то Монголската е многократно по-велика от Империята на Алексадър Велики. Респективно, българо-татаро-монголците са много по-велики, защото са завладели много повече земи и са избили много повече хора.

Да, но българите, ако не приемем, че тяхната татарска идентичност е доказана в Скопие, никога не са били част от татаро-монголската геноцидна вълна нахлуваща в цивилизованият свят, сееща разрушение и смърт наоколо. Точно обратното, една Велика България на Волга е била унищожена именно от тези монголо-татари, не без помощта на руските князе от васалната им Московия. Хайде сега да кажем, кой е татарин, кой е българин, кой е Велик и кой не чак толкова. Изглежда, че българите, освен дето не са татари, но са и доста пострадали от татаро-монголите. Политическата информация и свободната реч със задна дата не може да бъде цензурирана.

От фейсбук