Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. Снимка на автора.
Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. Снимка на автора.

Според воденото под надзора на врачанската окръжна прокуратура разследване не се изключва версията загиналото в Мездра 8-годишно момче да е било убито по невнимание с огнестрелно оръжие. Това съобщи на брифинг във Враца окръжният прокурор Владимир Сираков. Работи се и по версията детето да е починало след игра с пиратки, но окончателното заключение ще бъде направено едва след като приключи аутопсията, съобщи още Сираков.

Разследването установило, че 8-годишният внук на ексдепутата Тома Томов Тома Бориславов отишъл да си играе в къщата на свой съученик на съседна улица. Именно там, в дома на Димитър М., известен в Мездра като Митко Бирата, се случил трагичния инцидент.

Според запознати 8-годишният син на Митко взел законната ловна пушка на баща си и с нея произвел изстрел, който повалил съученика му. Бащата е задържан в ареста на полицията в Мездра, срещу него е повдигнато обвинение за съхраняването на огнестрелно оръжие не по надлежния ред, съобщи шефът на ОД на МВРВ във Враца Янко Янколов.

Назначени са вече няколко експертизи по случая, а днес предстои да бъдат разпитани свидетели на инцидента. По случая се работи под наздора на Софийската апелативна прокуратура и се очаква до края на деня да бъде предоставено окончателното заключение на патоанатомите за смъртта на момчето.