Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Украинска преводачка бе намерена мъртва с плик на главата и белезници на ръцете в апартамента си в Турция, предаде "Дейли мейл".

30-годишната Кристина Новицкая е открита в дома си в курорта Бодрум на брега на Егейско море в събота. Смъртта е настъпила няколко дни по-рано.

Входната врата и прозорците са били заключени отвътре, като е нямало следи от насилие.

Според полицията основната версия е самоубийство, но приятели на преводачката разказват, че „жизнелюбивата“ и „весела“ Новицкая не би сложила край живота си.

Въпреки това те разказват, че тя е била потайна за личния си живот в Турция, където живяла и работила като преводач и инструктор по танци.

"Не вярваме, че се е самоубила", каза приятел на преводачката пред "Обозревател" в Киев. Според турската полиция тя е изпаднала в депресия от липса на работа заради пандемията, но не разкриват точната причина за смъртта.

След като семейството й, приятели и съседи не могли да се свържат с нея, подали сигнал в полицията.

Тялото й е било намерено в седнало положение на стол в средата на стаята. Тя е била с белезници и найлонова торбичка на главата, казват съобщения. На мястото също са намерени въжета, въглени и шал, но не се съобщава за причина за смъртта.

Трупът е изпратен за аутопсия в Института по съдебна медицина.

Според доклади на турската полиция вратата е била заключена отвътре, а ключът е бил в ключалката.

Приятелите й определиха като странни твърденията, че е изпаднала в депресия заради пандемията. Те намекнаха за високопоставен сътрудник в Турция, но не предоставиха повече подробности.

Превод и редакция: Винсент Тановски

30-годишната Кристина Новицкая е открита в дома си в курорта Бодрум КАДЪР: Туитър
30-годишната Кристина Новицкая е открита в дома си в курорта Бодрум КАДЪР: Туитър