Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пет години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване е наказанието, наложено на подсъдимия В. К. за извършен от него, при условията на опасен рецидив, грабеж в гр. Сандански.

Подсъдимият К. е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград по образувано досъдебно производство за нападение и отнемане на парична сума от единадесетгодишно момиче.

В хода на разследването е било установено, че около 19 ч на 12 октомври 2020 г., в района на централния вход на хотел „Интерхотел Сандански“, била нападната ученичка. Докато вървяла с приятелката си, чула непознат глас, който казал: „Много хубаво танцуваш“. Обръщайки се, момичето видяло непознат мъж, който я доближил и препречил пътя. В следващия момент той я хванал за ръка и издърпал държаните от нея пари, дадени й малко по-рано от баща й. Успял да сломи съпротивата й и след като отнел сумата от четиридесет лева, избягал в посока към паркинга на хотела. Още същия ден извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан.

Четиридесетгодишният В.К. е с обременено съдебно минало, с множество осъдителни присъди. Мъжът се е признал за виновен за грабежа над малолетното момиче и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Благоевград.

Постигнатото между страните споразумение е било одобрено от съда, което има последиците на влязла в сила присъда.