Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знаел най-смешните вицове, бил единственият в гилдията, който никога не влизал в конфликт с колеги

Уникален човек и професионалист - DJ Emotion беше като холивудска звезда. Познаваха го всички, които се занимаваха с музика и ходеха по клубовете. Молеха се за автографа му, разказват колеги на трагично загиналия Тодор Желязков

Часове след фойерверките, с които Варна посрещна новата година, музикалните среди са потресени от тъжната вест, че Тошко Желязков е загинал под връх Ботев.

Смъртта го застига на метри от мястото, на което посреща първия изгрев на новата 2021 година.

Приятелят на Желязков - Георги Георгиев, твърди, че след като Тодор се свлича около 300 метра надолу по заледения и скалист склон, той започва в продължение на 3 часа да звъни на телефона за спешна помощ 112, но безуспешно. Информацията е потвърдена и от дежурните, според които всички обаждания са приети и обслужени.

Според първоначалния оглед смъртта на DJ Emotion е настъпила вследствие на несъвместими с живота травми, получени при падането по склона.

Според свидетели, сред които е и началник на планинската спасителна служба в Калофер Дамян Чолпанов, двамата варненци не са били екипирани за преход в зимната планина. Те не са имали "котки" на краката, които биха им осигурили стабилност и безопасност при придвижването. Не са носели осигурително въже, нямали са пикели. Като цяло сложната ситуация в планината е била подценена, което е довело до трагедията, категорични са спасителите. Самите те имаха затруднения с времето - студ, мъгла и ураганен вятър - да свалят тялото на загиналия варненец.

Душата на Орфей остана завинаги в планината, коментират с прискърбие приятели на DJ Emotion. Диджей Орфей на пулта, така го наричат за първи път други варненски звезди - момчетата от "Тутурутка". Те и Тодор Желязков работят заедно в продължение на 25 години.

"168 часа" разговаря с няколко негови колеги и мнението им може да се обобщи така: "Голям човек с голямо сърце, един от малкото диджеи в страната, които не са се карали с никого за работа, което по принцип е често срещано в нашите среди.

Той прави най-добрите черни партита - R&b и рап.

Любовта му към хаус музиката пък е в основата на факта, че DJ Dido D - днес по-известен като DJ Dian Solo, го покани да участва в проекта."

DJ Emotion е и организатор на първите хаус и рейв партита в България.

Пускал е музика в най-култовите заведения в България и в най-емблематичните във Варна, като "Сити", "Спайдър", "Фейс".

Участвал е в R&b музикални проекти, емблематични за България, когато най-много се слушаше тази музика.

Работил е с Мишо Шамара, 100 Кила, Квартални братя и всички известни рапъри във Варна между 1995 и 2005 г.

"Той беше една епоха в музиката - казват колегите на загиналия. - Няма човек, който да каже лоша дума за него от гилдията на диджеите. На всеки е помагал.

Тодор беше най-големият разказвач на вицове сред нас - знаеше най-смешните вицове и винаги беше душата на компанията.

Макар и морско чедо, той беше влюбен в планината. Обичаше зимните спортове, най-много сноуборда. От лятото приказваше как чака да дойде зимата, за да се качи в планината и да се забавлява.

Всеотдаен човек и приятел. В буквалния смисъл на думата "ненормален" на тема музика, уникален диджей. Няма човек, който се занимава с музика или ходи по клубове и да не го познава.

Беше като холивудска звезда. Наистина хората го спираха и му искаха автографи. Много го харесваха.

Винаги е държал личният му живот да не е на показ. Всички го уважавахме и се съобразявахме с това.

Много, страшно много ще ни липсва, но винаги ще е пример за нас какви можем да бъдем".