Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той вече е символ на социалната революция

Понякога лековата на вид случка разкрива дълбоко разместване в човешката култура. През 2020 г. тази работа я свърши един “лайк”, който профилът на римския папа Франциск в инстаграм кликна под големия задник на бразилската “инфлуенсърка” Наталия Гарибото.

Само едно кликване, но кой предишен папа би си го позволил? В аскетичната християнска традиция плътта е табу, а най-грешната плът е тази отзад. Особено когато е женска и голяма. Разбира се, мъжкият з. също не е благочестив - защо изгарят на кладата рицарите от могъщия Орден на тамплиерите? Едно от обвиненията е, че целували ритуално този портал към ада.

Естествено, пиарът на Ватикана се опита да замаже следите

- не бил кликнал самият папа, друг му администрирал профила. Но миряните вече свикнаха Франциск да взривява някоя догма и после да се прави на ни лук мирисал.

Откакто седна на престола на св. Петър, той взе да пуска едни скандални намеци. Например и атеистите отивали в рая, ако живеят добродетелно. Приобщи към Божията благодат хомосексуалистите, мюсюлманите, комунистите и всички останали джендъри, които още не са измислени. И всеки път пиарът на Ватикана замита – друго имал предвид папата, не бил правилно разбран...

Всички разбират, че папата се опитва да бъде в крак с епохата, да приобщи паството. Приобщавайки, приобщавайки, през 2020 г. той се видя принуден да тупне одобрително и

новия символ на XXI век – огромния дамски задник, забулен с прашки

Този нов символ е пълното отрицание на XX век. Сякаш вчера еталонът за дамска красота бе британската манекенка Туиги – почти безплътно същество, което сякаш се вмъкваше в кюлотите на своята кукла Барби. Десетилетия наред момичетата се срамуваха от своето естествено ремарке и полагаха неимоверни усилия да го откачат. Но ето че първите лястовици на новата епоха у нас взеха да си добавят силиконови възглавници отзад! Само за 20 години светът се извъртя на 180 градуса.

Но да предупредя – аз не коментирам дамските части. Коментирам социалните тенденции и най-вече политиката. С навлизането в XXI век от знак за социална изостаналост

голямото д. се превърна в символ на “овластяването” на жената

над глупавите самоходни епруветки с тестостерон.

Днес то въплъщава бунта на експлоатираните малцинства срещу господството на белия мъж, на емоционалната интелигентност - срещу хладната пресметливост на експлоататорите. И тъй като именно от “емоционалната интелигентност” се очаква да сложи край на безсмислените войни и да докара вечен мир, не е зле да научим, че

тази интелигентност е функция на големия задник

Няма майтап, така сочи науката. Жените, при които съотношението между талията и ханша е ниско (т.е. ханшът е много по-голям от талията), най-добре усещат емоционалните състояния на другите хора и показват когнитивен стил, който предпочита емпатията (съчувствието) пред систематичното мислене. Състрадателната въздишка измества студената аритметика. Вероятно защото химическият състав на складираните под кръста мазнини по-добре захранва мозъка. Или нещо подобно, прочетете сами. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3268185/)

Модата на големия задник тръгна от новите и по-демократични форми на масовата култура – от рап музиката и “риалити” форматите, които изкараха на сцената звезди като

Ким Кардашиян с двете ремаркета

Звездата на Дженифър Лопес пък изгря заради вкусовете на латиносите. Така вкусовете на по-долните в обществената йерархия прослойки изтикаха дупето нагоре, към висините на прогресивния вкус.

В голямата политика големият диференциал нахлу мощно с появата на Мишел Обама - съпругата на първия чернокож американски президент. В един момент Мишел се зае да насърчава спорта сред чернокожите домакини и започна да се снима в живописни гимнастически пози, облечена в прилепнали фитнес чорапогащници. И нацията се възхити на мощно развития партер.

Известната авторка Ерин Обри Каплан възкликна в списание “Салон”:

“Знае Бог, дойде време задникът да получи малко уважение!”

В своето знаменито есе тя изтъкна, че изпъкналият задник в миналото е бил “както заклеймяван, така и фетишизиран като най-отличителната черта на чернокожите жени”. И ето че най-сетне трябва да приветстваме “солидното, кръгло, черно, първокласно дупе” на националната политическа сцена. С избирането на Барак Обама, въздъхна Каплан, “Америка най-сетне има първа дама с невъзмутимо надарена задница”.

Накрая на есето си Каплан, която е цветнокожа и също надарена, посочи, че и при другите раси се среща голям задник. Пример - Хилари Клинтън.

Тази публикация излезе през 2015 година и, естествено, се схвана като опит да се даде едно рамо на Хилари сред чернокожите избирателки. Щом има голям диференциал, значи е една от нас - гласувайте за нея.

Уви, самата Хилари прави всичко възможно да скрие това свое политическо предимство под дълги бели сака. Нищо чудно, че загуби. Но от друга страна, ако се бе появила по чорапогащник, експлоатираните раси може би щяха да го възприемат като “културно присвояване” – не стига, че белите ни откраднахте джаза, а сега и това!

За да използваш политическите атрибути на експлоатираните малцинства, редно е да си част от експлоатирано малцинство. За да се правиш на негърка, трябва да си негърка. За да се правиш на ЛГБТ, трябва да си наистина ЛГБТ. Уви, днес много активисти си присвояват атрибутите, без да притежават същността.

Рядко една бяла жена може да постигне политкоректния задник

чрез диети и упражнения. При северните народи мазнините се разпределят по-равномерно по тялото, за да предпазят човека от студа. Докато народите, които живеят в горещ климат, складират мазнините си в компактна окръжност отзад, за да не повишава телесната температура.

В XIX и XX век, когато южните народи и малцинствата в северните страни не преяждаха, а някои дори гладуваха, тази особеност не изпъкваше. Но в епохата на евтините ГМО продукти тя разкъса оковите на викторианските гащи и издигна прашките като знаме на социалната революция.

Затова XXI век принадлежи на голямото д. Който го има, негово е царството. Папата вече го благослови.