Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Петър Костов – Стъкларя е първият наемен килър, който признава вината си след ареста

l Бившият затворник и офицерът от НСО още са в ареста, поръчителят Иво Масларов се издирва

Наемният убиец Петър Костов, разстрелял брокерката Станка Марангозова, е направил пълни самопризнания за престъплението, научи “24 часа”.

35-годишният бивш затворник беше арестуван през май заедно с офицера от НСО подполковник Борис Иванов и помагача Венцислав Пиров, който е следил жертвата.

Поръчител на убийството на Станка Марангозова е лихварят Иво Масларов, който се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Обвиняем е задочно.

Станка Марангозова беше убита на 10 октомври м.г.
Станка Марангозова беше убита на 10 октомври м.г.

Станка Марангозова е застреляна с 3 куршума в 19,36 ч на 10 октомври м. г. Наемникът я издебна, докато паркира колата си пред жилището си в столичния кв. “Младост”. И тогава тя беше известна с това, че е в конфликт с бившия си клиент Иво Масларов.

Той ѝ дал пари

през 2009 г., за

да ги инвестира

на борсата, но не

останал доволен от печалбите.

След това започнал да я тормози. Насила подписвала записи на заповед, че му дължи пари. Плащала му от личните си пари, за да я остави на мира. Заради тази вражда Марангозова подала сигнал за изнудване срещу Масларов и приятеля му Веселин Денков-Весо Брадата.

Убита е в същия ден, когато прокуратурата е внесла делото срещу тях в Специализирания наказателен съд.

По-късно стана ясно, че Масларов не е искал тя да се явява като свидетел.

В края на май столичните криминалисти задържаха бившия затворник и наркодилър Венцислав Пиров заради кокаин, намерен в къщата на баба му.

После той разказва и за убийството на Станка Марангозова и прави пълни самопризнания.

Ролята му е била да следи жертвата и да осигури оттеглянето на физическия убиец Петър Костов-Стъкларя. Двамата са лежали заедно в затвора. Освен за него

Пиров пропява и

за шефа на

двамата –

действащия

офицер от НСО Борис Иванов, който организирал покушението.

Заради него разследването се води от Военноокръжната прокуратура. Той също беше арестуван. Пиров подробно разказал и за срещата на тримата с поръчителя Иво Масларов, както и колко пари са взели за поръчката да ликвидират Марангозова.

Месеци по-късно, без прецедент в разследването на поръчкови убийства досега, самопризнания прави и стрелецът Петър Костов-Стъкларя. Той потвърждава всичко, което е разказал помагачът му Венцислав Пиров - собствената си роля за убийството на брокерката, тази на поръчителя Иво Масларов и на организатора Борис Иванов, за когото с Венцислав Пиров са продавали и наркотици.

В началото на разследването, когато беше арестуван Петър Костов, той отричал вината си за участие в престъпната група, ръководена от подполковника, за убийството на Марангозова и за дрогата, каквито са обвиненията.

Това обаче се променя няколко месеца по-късно. Има доказателства, че Костов е бил на местопрестъплението, бил е на мотор, който разследващите извадиха от язовир до София, приемал е сигналите от джипиес устройство, монтирано на колата на Станка Марангозова, за да следи движението ѝ.

Единственият от задържаните, който

продължава да

отрича

обвиненията, е

подполковникът

от НСО

За последно е искал да излезе на свобода малко преди Коледа, но Военният съд не е уважил молбата му да напусне ареста. Освен самопризнанията на подчинентите му има и много други доказателства, включително и специални разузнавателни средства.

Борис Иванов е бивш полицай, който преди десетина години минава на служба в НСО. Специалист е по взривове. Бил е част от организацията за охрана на много родни и чужди политици. След разкриването на бандата за мокри поръчки от прокуратурата разкриха, че Борис Иванов е бил масон и в телефона му са открити контакти с бивши министри, съдии и прокурори, пред които имало думичката “брат”. С тях е обменял документи, справки за български и чужди граждани и дори постановления на прокуратурата, които няма как да има официално.

Започна разследване за търговия с влияние по масонската линия, но не е ясно на какъв етап е.

Петър Костов признава всичко за убийството
Петър Костов признава всичко за убийството
Иво Масларов се издирва с Интерпол.
Иво Масларов се издирва с Интерпол.