Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рецидивист, пребил дядо от плевенското село Ореховица за 90 лева, ще отговаря пред съда за побой и грабеж. Плевенската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт в съда, предстои насрочване на делото. За престъплението законът предвижда от 5 до 15 г. затвор.

През нощта на 12 май около 2 ч непознат нахлул при самотно живеещия 90-годишен В.М., заудрял го в главата и тялото, прибрал 90 лева и изчезнал. Заради инцидента на 19 май главният прокурор Иван Гешев посети Ореховица, където се срещна със семейството на пострадалия, с кмета и местни жители. Същия ден в селото се проведе специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност.

"Полагат се усилия до края на годината значително да намалеят случаите на битовата престъпност, както се наблюдава при телефонните измами", заяви тогава Гешев.

Заподозреният 35-годишен мъж с инициали Т. С., който се укриваше, бе задържан на 21 май. Разследването разкри, че той е извършил и други тежки умишлени престъпления, за които са му повдигнати обвинения. Те са опит за принуда и опит за кражба. Нападателят на дядото има 14 присъди за престъпления от общ характер.

Откакто е в ареста, в Ореховица не е извършен нито един грабеж, уточняват от пресцентъра на Плевенската прокуратура.