Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

40-годишната жена, която блъсна и уби с джипа си 39-годишен мъж при катастрофа в София, била пияна, показала пробата ѝ. Росица е била еротична танцьорка в стил “бурлеска” в Нидерланция, научи “24 часа”. След това се прибрала у нас. Тук има малък бизнес с международен товарен транспорт.

В четвъртък около 15,30 ч Росица шофирала по ул. “Бойчо Бойчев” в София. Внезапно навлязла в лентата за насрещното с автомобила си “Порше Кайен Турбо С” и се врязала в идващата срещу нея кола “Фолксваген Поло”.

Според разследващите Росица дори не се опитала да предотврати катастрофата, вероятно заради забавените реакции след употребата на алкохол. При удара бил ранен и пътникът до загиналия шофьор. Той е без опасност за живота.

В неделя Софийският градски съд оставил Росица в ареста.

От Пътна полиция припомнят, че това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на автомобил след употреба на алкохол, довело до смъртта на невинни граждани.

През пролетта, под въздействието на три вида наркотици 22-годишният Кристиан Николов помля колата на журналиста Милен Цветков, главният прокурор Иван Гешев предложи изменения в закона.

Той настоя за промени в Наказателния кодекс, според които пияни, дрогирани, шофьори без книжка и превишили скоростта с повече от 50 км в час да се наказват с лишаване от свобода от 15 до 20 г. или доживотен затвор, ако са причинили смърт на пътя.

Предложението на главния прокурор за пияните убийци е, ако са седнали зад волана с над 2 промила алкохол. Освен това Гешев настояваше колите, с които са извършени убийствата в тези 4 случая, да се отнемат в полза на държавата.

Предложенията бяха изпратени в парламента и Министерския съвет, но до този момент не са внесени за обсъждане от хората, които имат законодателна инициатива.

По разпореждане на главния прокурор бе създадена и работна група, която да анализира съдебната практика по транспортните престъпления.