Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Местят се в ексклузивен имот за 24,8 млн. евро във Флорида

За 29-те жилища се грижат 13 полицаи и морска охрана

Купуват от Хулио Иглесиас земя на частния затворен остров Индиан Крийк

Докато Доналд Тръмп се готви да напусне Белия дом, най-голямата му дъщеря Иванка и съпругът й Джаред Къшнър се подготвят за ерата след Вашингтон. Когато президентският мандат на Тръмп приключи на 20 януари 2021 година, те ще напуснат работните си места като старши съветници на Капитолия и според някои медии няма да бъдат посрещнати топло от либералния елит в Ню Йорк.

Затова бившите съветници са разгледали множество парцели в района на Маями и Палм Бийч, преди да се спрат на покупка на ексклузивен имот на остров Индиан Крийк, само на час път с кола от клуб "Мар-а-Лаго", луксозната семейна резиденция на Тръмп. Там се връща да живее и самият Тръмп с Мелания. Президентската двойка вече е записала на училище във Флорида 14-годишния си син.

Иванка Тръмп и зет му Джаред Къшнър -

наследник на империята за недвижими имоти на баща си,

са купили голям участък земя за 24,8 млн. евро на американския остров в Маями, известен още като Бункера на милиардерите, пише изданието Page Six. Двамата обичат да ходят на лов във Флорида и да се отбиват при приятелите си, много от които са се преместили от Ню Йорк във Флорида и Хамптън. Семейството все още е собственик на апартамента си на Парк авеню в Ню Йорк и не планира да го продава. А също така разширява имота си в Националния голф клуб "Тръмп" в Бедминстър, Ню Джърси. Представителите на Белия дом и Иванка отказват коментар.

През последните четири години Иванка Тръмп и Джаред Къшнър живееха с трите си деца в престижния район на Калорама във Вашингтон срещу 15 000 долара на месец, където бяха наематели на къща

от дъщерно дружество на чилийския милиардер

Андронико Лукшич. Двойката ще се нанесе в новия си имот на специалния остров, когато построи върху закупената земя имение с изглед към залива.

Прочутото със заможните си жители и обгърнато със зеленина село се намира в окръг Маями Дейд, Флорида, САЩ. Населението му е 86 души според преброяването през 2010 г. Към 2000 г. е на пето място по най-високи доходи във Флорида. Според данъчните оценки средната стойност на домовете на острова през 2019 г. е била 13,6 милиона долара. "Този частен и постоянно затворен остров се охранява от собствена частна полиция от 13 души и има свои морски сили", пише и в. " Фигаро". Зоната е достъпна само от един мост с охранявана порта", съобщава в. "Дейли мейл".

В Бункера на милиардерите има само 29 резиденции

и голф игрище с 18 дупки.

Според източници Иванка и Джаред са закупили лот 4, който е бил собственост на Хулио Иглесиас. Продажбата на над 7440 кв. м парцел ще бъде финализирана на 17 декември.

На острова бившите съветници на Тръмп ще имат спокойствие и комфорт, тъй като той е известен с любовта към Тръмп, съобщава "Маями Хералд". Според изданието 79 процента от жителите му са гласували за Тръмп в изборите на 3 ноември.

Междувременно Page Six съобщи, че Иванка и Джаред ще имат и други близки членове на семейството за съседи в Маями.

По-малкият брат на Джаред - Джошуа Къшнър, и съпругата му - супермоделът и предприемач Карли Клос, са платили 23,5 милиона долара за имение с осем спални в близкия Маями Бийч преди раждането на първото им дете.

Новото двуетажно имение на Къшнър и Клос има басейн и винарска изба и е на около 10 минути от новия имот на Иванка и Джаред.

Съседи на Иванка Тръмп и Джаред Къшнър

на Индиан Крийк ще бъдат манекенката и фотомодел Жизел Бюндхен и съпругът й, суперзвездата на американския футбол Том Брейди. Те са закупили имот в същия ексклузивен квартал за 17 млн. долара. Според радиоводещия Хауърд Стърн още преди да влезе в Белия дом, Доналд Тръмп имал желание да създаде "династия на властта" и да омъжи красивата си дъщеря Иванка за Том Брейди.

Сред ексклузивната общност на острова е и Хайме Бакал, колумбийски банков магнат, номер 565 в списъка на милиардерите на сп. "Форбс" за 2020 г., със

състояние от 3,6 милиарда долара,

чиито активи включват акции на базираната в Маями Sabadell United Bank. Основният му дом е в Лондон, а на острова има имение. Джерард Бейкър, основател на холандския индустриален доставчик Bakker Magnetics, който създава магнити за промишлени, научни, търговски и енергийни цели, също може да бъде съсед на семейство Кушнер.

Норман Браман, инвеститорът в хедж фондове, има къща на острова. Той и съпругата му Ирма са съоснователи на Института за съвременно изкуство - Маями, в Дизайнерския квартал. Двуетажната модернистична къща е 19 000 кв. м и разполага с осем спални, седем бани и басейн.

Шейх Тамим бин Хамад ал Тани, емир на Катар, вероятно е пряк съсед на Иванка и Джаред. Макар и да не е потвърдено, изглежда, че

имотът на шейха е в съседство с този на Къшнър,

според "Некст Маями". Покупката на луксозната сграда и земя за 50 милиона долара през август 2019 г. постави нов рекорд за най-скъпа продажба на еднофамилни къщи в историята на окръг Маями Дейд.

Хулио Иглесиас, самият продавач на земята, върху която ще строят имението си Иванка и Джаред, има и друга собственост на Индиан Крийк. Той притежава дом на острова, както и два допълнителни парцела точно на юг от имота на Къшнър, обявени чрез агенция за продажба за 70 млн. долара. Къщата от 7200 кв. м има шест спални и шест бани. Основната резиденция е построена през 1976 г. и е разширена през 2010 г. Разполага с басейн и собствено пристанище. Иглесиас е купил къщата през 2008 г. за 7 млн. долара.

Сред хората, с които Иванка и Джаред ще общуват в бъдеще на Индиан Крийк, са и редица други известни личности и богаташи като милиардера Карл Икан, милиардера Едуард Лампърт, който притежава и

288-метрова яхта Fountainhead,

вдовицата на бившия треньор на "Маями Делфините" Дон Шула и други.

Всички имоти на острова имат най-малко по шест спални, няколко бани и задължително басейн. Така ще изглежда и новият имот на Иванка и Джаред, който е сред тези със средновисока цена на Индиан Крийк.