Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Галина Боналова, която опита да обере касата на хипермаркет в София в събота, е била служителка в магазин от същата верига. Това стана ясно във вторник, когато Софийският районен съд я остави в ареста.

Боналова е с висше образование, не е омъжена, няма работа и живее с родителите си. Тя помоли съда да я освободи под домашен арест. Уверяваше ги, че няма да избяга и ще бъде при майка си и баща си. Пред магистратите разказа, че докато е работила там, е била нападната с нож от неин колега, шефовете ѝ скрили записите от камерите, което било причина за опита ѝ да ограби оборота на бившите си колежки.

“Да се намерят записите от камери в същата верига, когато аз бях нападната”, поиска Галина, но съдът не уважиха искането ѝ. Тя твърди още, че пистолетът, с който заплашила касиерката, не може да стреля. Адвокатът ѝ поиска психиатрична експертиза за състоянието ѝ преди опита за грабеж.

Преди 2 г. жената постъпила на работа в магазин от веригата със 700 лв. заплата. След 4 месеца я преместили в друг обект, където намалили заплатата ѝ. Точно там колега я заплашил с нож. След като напуснала, решила да пробва обира. Така Галина нахлува в обекта на ул. “Черковна”, удря охранител с тухла по главата и опира пистолет в главата на касиерка. Задържат я преди полицията да пристигне.