Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задава се кървава политическа година, всякаква почтеност ще изчезне

Президентът предложи изборите да са още на 28 март. Опонентите настояват да ги отложи за 23 май, дано дотогава коронавирусът поутихне. Уви, аргументите им са твърде цивилни, за да убедят един боен генерал.

Затова аз не предлагам аргументи, а предупреждение. Дава ли си сметка генералът, че ако не отложи датата, политическата кавалерия на врага ще го изкара масов убиец?

Струва си човек да мисли с 2 хода напред. Политическата борба напоследък така се изостри, че ударите се нанасят само под кръста. Ако г-н Радев се опъне за най-ранната дата,

от април нататък

всички печални

вести за COVID-19

ще му се пишат

заслуги

Жълтите сайтове всеки ден ще излизат със заглавия от рода на Вчера Радев уби още 200 българи! или Ковид вдовица: Радев, трепери! Моят Митко ще те спохожда нощем!

Сега на мода са заглавията загадки. За да види за какво иде реч, човек кликва още веднъж и увеличава трафика. Ето едно от най-елементарните: Няма да повярвате кого уби Радев вчера… Или: Ако Радев бе отложил изборите, тези трима велики българи щяха да са живи. Читателят е любопитен, той ще кликне, за да види дали тези тримата наистина са по-велики от него.

Телевизиите ще го въртят на шиш по-културно. Ще има интервюта и дискусии на тема Има ли разлика между Румен Раден и Василий Българоубиец? Водещата ще успокоява топката с реплики от рода на Няма как президентът да бъде съден. Липсва формално нарушение на закона…

След което гостът веднага ще я опровергава. От април до есента тези внушения ще се повтарят по 24 часа на денонощие, 7 дни в седмицата. Просто фазата в развитието на демокрацията е такава. В неуспешната офанзива за служебно правителство отпаднаха всякакви табута, а играта ще загрубее още повече заради парламентарните избори. После наесен идват президентски, така че няма да има примирие. ГЕРБ ще даде всичко от себе си. Ако г-н Радев смята да кара втори мандат, още отсега трябва да ограничи щетите.

Но и да отложи

вота, пак рискува

По принцип до 23 май вирусът би трябвало да се е поуспокоил. Доста хора ще са ваксинирани, много други ще са го изкарали, нищо чудно дотогава да имаме стаден имунитет.

Нищо чудно, но този коварен вирус е способен на всякакви подлости. Той може да се кротне като мечките през зимата, за да се развилнее в чест на изборите през април - май. И през юни троловете ще пишат: “Радев, защо се уплаши? Ако бе настоявал за 28 март, днес 5000 българи щяха да са живи!”

От този момент до президентските избори троловете ще го изкарат по-кръвожаден от Пол Пот. Това е модната политическа стилистика навсякъде по света. В САЩ например демократите съвсем сериозно твърдят, че Тръмп лично и собственоръчно е уморил 300 хиляди американци със своите действия или бездействия.

За щастие,

спасение има и

то е на една ръка

разстояние

Президентът може например да свика Консултативния съвет за национална сигурност. Или да поиска мнение от премиера. След което ще каже: “Добре, нека бъде вашата”, и ще си измие ръцете като Пилат П.

Ако се освободи от отговорността за датата, г-н Радев после ще може с чиста съвест да се заяжда с властите така:

Защо ваксините не достигат? Защо първо се ваксинират началниците? Защо са внесли от тия с чиповете? Аз лично осигурих по-добрите ваксини от “АстраЗенека” на половин цена, но те избраха “Пфайзер”, за да купят скъпите хладилници без обществена поръчка!

Избори по време на коронавирус – това е златно време за политическите скандалджии. Между сигурността на вота и грижата за здравето просто няма пресечна точка. Чичо Сам, който знае и може 100 пъти повече, вече се изложи. Миналата седмица анкета на сериозната агенция “Расмусен” показа, че според 47 на сто от американците изборите са откраднати. Истинският победител според тях е Тръмп. На обратното мнение са 49 на сто. Между двете скарани половинки от населението са зейнали такива страшни долове, че “пищи в тях зърно от свинец”, както е казал поетът.

За разлика от американците ние тук сме си недоверчиви още откакто сме слезли от дървото (българинът е слязъл пръв). Толкова народ ще си остане вкъщи заради вируса, че ще се уредим с най-съмнителния парламент на прехода. Да му мислят партиите със застарял електорат. Сеща ли се за това музата на г-н Радев?

Главната бомба

със закъснител

ще са машините

за гласуване

Българинът по принцип е малко скаран с техниката, но тази техника е скарана и с германци, французи, англичани, холандци, а сега доведе и американците до национална истерия. В САЩ скандалът е невероятен.

Миналата седмица 17 щата се опитаха да съдят 4 други щата, но Върховният съд отказа да гледа делото поради формалност. Има и официална съдебна жалба, според която софтуерът за тази техника е създаден във Венецуела още по времето на Хуго Чавес! Ами ако софтуерът за нашите машини е хибридна рожба на Путин?

Но по-добре здрави, отколкото честни. Шефът на “Информационно обслужване” Михаил Константинов предложи
изборите да
бъдат в 2 дни,
за да не си
кихаме
във вратовете
и да се заразим. Това е чудесна идея, но парламентът пак трябва да измени закона. За да има полза, всеки избирател да си има определен час. Смятате ли, че ЦИК е способна на такава организация?
Като говорим за ЦИК, онзи ден бившият член Хараламби Анчев предложи по радиото да се въведе масово гласуване по пощата.

Изглежда това е някакъв нов замисъл на глобалистите за спасяване на глобуса. Идеята е карантинираните да не бъдат ощетени, а секциите да се разтоварят от заразната гмеж.
Но я вижте какво става заради пощенския вот в САЩ. Адвокатът на Тръмп, бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, заведе десетки дела за злоупотреби, манипулации и откровени кражби на вот заради шашмите с пощенските пликове. Той разполага с хиляди нотариално заверени показания на наблюдателите за масови кражби на вот. Щатските съдии изобщо отказват да ги видят. Един съдия в Пенсилвания даде на Джулиани 48 часа да си представи доказателствата, но след броени минути върховният съд на щата му отне делото.

Почти сигурно е, че ще се стигне и до Върховния съд на САЩ. Изключено е той да обърне резултата, защото може да предизвика гражданска война. Но половината народ ще си остане с убеждението, че глобалистите са му отнели демокрацията.
Защото какво пречи на глобалистите? Националните демокрации, разбира се. Те насаждат у населението вреден патриотизъм, който ускорява гибелта на планетата. Който обича Земята, длъжен е да им сложи край.