Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След полицейска гонка по улиците на Бургас 18-годишният крадец на тир се преобърнал на кръстовището до хотел "Мираж".
След полицейска гонка по улиците на Бургас 18-годишният крадец на тир се преобърнал на кръстовището до хотел "Мираж".

Районният съд в Бургас остави зад решетките 18-годишния Янко Йорданов, който открадна тир, кара го из Бургас без да има книжка и катастрофира, преобръщайки се на възлово кръстовище в града през нощта на 9 декември.

По-рано днес районната прокуратура внесе искане за налагане на най-тежката мярка за задържане "постоянен арест". 18-годишният младеж от Средец е обвинен за това, че противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил, влекач с прикачено към него полуремарке, с намерение да го ползва. 

Обвиняемият не присъства на съдебното заседание, а се включи чрез видеовръзка от ареста. Той поиска да бъде освободен, но отказа повече обяснения. От прокуратурата пък наблегнаха, че младежът не е изказал съжаление за стореното.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в Бургас. Камионът е отнет чрез използване на контактен ключ. Обвиняемият, който е неправоспособен водач, е подкарал превозното средство, преминавайки по множество улици в града. Янко не е спял при подаден сигнал с палка от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили. Обвиняемият е допуснал самостоятелно пътно произшествие, след което е задържан от полицейските служители.

Определението на Районен съд Бургас подлежи на обжалване пред окръжни магистрати.