Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бивш 42-годишен рейнджър, наркозависим, е убил бившата си приятелка и новият й любим, след което се е самоубил.

Цял ден криминалисти и разследващи полицаи, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура Варна, извършват оглед на двете местопрестъпления. Разпитани са десетки души. Назначени са серия от експертизи, включително и на бойния арсенал, открит в жилището на бабата на рейнджъра.

Това, което се знае към момента е, че днес около 11 ч. е получен сигнал за стрелба на улица "Пирин" във Варна.

Изпратените на място полицаи са открили трупа на Димитър Големанов. Той е бивш рейнджър. Бил е наемен войник на мисия в бившите руски републики и в азиатски държави.

Според негови познати е бил наркозависим. Използвал най-вредната дрога - синтетични кристали. Хората, с които говорихме, бяха категорични, че Големанов е бил изключително избухлив и агресивен. Дрогата го карала да бъде напълно неконтролируем и неадекватен. В ОД МВР-Варна, има жалби срещу него от хора, които е заплашвал със убийство.

Преди седмица Големанов скъсал с приятелката си. Тя пострадала от огнестрелно оръжие, използвано от Големанов.

Веднага младата жена заживяла в апартамент на ул. "Македония" с новия си приятел - гражданин на Швеция.

Тази сутрин Големанов прескочил парапета на терасата, на апартамента, в който живеела новата двойка. Жилището е на първия етаж. След като ги разстрелял хукнал към намиращия се в близост апартамент на баба си. Във входа на блока се самоубил.

В жилището на бабата са открити автомат и втори пистолет. Заедно с оръжието на убийстовото и самоубийството, те са иззети за експертизи.

Образуваното досъдебно производство ще изчисти и най-малките подробности от случилото се този предиобед, както и фактите, довели до него.