Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Убитият имаше вземане-даване с жени от селото, закачал и майка ми, затова му посегнах". Така 24-годишният Иван Кехайов от старозагорското село Дъбово обяснил на разследващите защо е нападнал и убил 74-годишния си съселянин Илия Хайверов. Сигнал за трагедията подал в казанлъшката полиция синът на мъртвия в 18,17 часа в събота. Предполага се, че драмата се е разиграла предния ден.

След като не отговарял на телефона си, синът отишъл намясто в Дъбово да види какво се случва с баща му Илия. Намерил трупа му пред входната врата на къщата, на места мъртвият вече бил наяден от котки.

Иван бил арестуван в неделя, той живеел надалеч от дома на жертвата си. Официално не е криминално проявен, макар че в селото бил известен като крадец на дребно. По неофициално информация той ограбил и убития от него Илия - взел портфейла и джиесема му.

По думите на задържания, когато отишъл да дири сметка от по-възрастния мъж за накърнената си семейна чест, той не му се дал и двамата се сборичкали. Паднали и счупили стъклото на входната врата на къщата на Илия. Тогава Иван взел парче от стъклото и с него наръгал в гръкляна по-възрастния мъж, който паднал. Младият мъж си тръгнал, като оставил жертвата си на произвола на съдбата и Илия починал от загубата на кръв.

Разследващите обаче не са убедени, че всичко е било точно така, не вярват много и на защитната версия на обвиняемия. Все още не е открито парчето стъкло, макар че нападателят да казал, че го захвърлил в един от контейнерите за боклук. В тези дни камионът, който извозва сметта в община Мъглиж, бил повреден и боклукът не е вдиган. Въпреки това въпросното стъкло не е открито, което навежда разследващите на мисълта, че Илия може да е убит с друг предмет, например с нож. Още повече, че раната на гръкляна му била твърде дълбока.

Засега Иван Костадинов е в ареста с прокурорско нареждане за 72 часа. Прокуратурата ще поиска от съда той да остане за постоянно зад решетките. Въз оснава на събраните до момента доказателства вече му е повдигнато и обвинение за убийство.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора обявиха, че утре, вторник, окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов ще дадат повече подробности по случая на съвместен брифинг от 11 часа.