Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър във врачанския окръжен съд. Снимка: Архив на автора.
Александър във врачанския окръжен съд. Снимка: Архив на автора.

19-годишният Александър, който е осъден на първа инстанция за убийството на дядо си, обвинен за убийството на още един мъж, е даден на съд и за жестоко отношение към куче.

Младежът преби с бухалка до смърт родния си дядо на 13 април 2019 г. Въпреки това той беше на свобода през лятото на тази година и дни преди 27 юли да убие пак с бой до смърт 51-годишния Георги Георгиев, с когото баба му живеела по това време, той е проявил и садистична жестокост към кучето в двора на роднините си.

За това обаче не е съобщил никой от близките на агресивния Александър, а жена, която гостувала в съседен имот. На 25 юли С.В. била при роднина в Крива бара, когато чула кучешко скимтене, идващо от съседния имот. Предположила, че животното е гладно. Взела със себе си храна и вода и отишла да го нахрани.

На място заварила вуйчото на Александър – И.А. (обвиняем като съучастник в убийството на Георги), който се опитвал да премести кучето на сянка, защото било много топло. Животното било видимо много зле, а обяснението на вуйчото било, че предния ден племенникът му го бил с лопата.

Жената отишла да види кучето и на следващия ден, когато бабата на Александър разказала, че той постоянно измъчвал животното и дори отрязал част от ушите и опашката му с ножица.

След това жената сама взела кучето и го закарала на ветеринарен лекар, като същевременно подала и сигнал на телефон 112. При прегледа на кучето е установено, че то куца със заден ляв крак, има силен оток на крака и фрактура на таза. Ушите и опашката били отрязани, като липсвали шевове. Извършена му била операция за възстановяване на таза, с поставяне на пластини и винтове за закрепване на счупените кости. Стойността на лечението била 993,75 лева.

Впоследствие животното било настанено в приют за кучета „Верен приятел” в Козлодуй. Там проходило, но продължило да куца.
В хода на разследването по случая е било установено, че действително Александър И. нанесъл жесток побой над кучето, удряйки го с лопата за смет по цялото тяло, съобщава сайта kozloduy-bg.info. По този случай районната прокуратура в Козлодуй е внесла обвинителен акт в съда и предстои насрочване на делото.