Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ
ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

- Митрополит Николай ще осветява мястото, където кметът е паднал и се контузил

- Във вторник ме изписват, благодаря на лекарите, признателен е Зико

С пирон в ръката е кметът на Пловдив Здравко Димитров след претърпяна операция вчера, продължила повече от час. "Добре съм, нямам никакви болки", заяви той пред "24 часа".

По думите му във вторник ще бъде изписан, тъй като тогава изтича клиничната пътека. Счупена е лявата му раменна кост, но не е гипсирана, а е обездвижена със специален плат. "Лекарският екип, състоящ се от д-р Румен Бацелов, д-р Кристиян Ганавски и д-р Георги Тиков се справи брилянтно. Оперираха ме с пълна упойка, но след излизането ми от нея нямам оплаквания", каза Димитров. 

Кметът разказа, че в събота се е подхлъзнал на паркета вкъщи и се строполил на земята. В резултат на падането е счупил лошо лявата си раменна кост, при което операцията била неизбежна. "И аз не усетих как стана. Случи се за секунди. Белята идва бързо", допълни Димитров.

Обадил  се на д-р Бацелов, с когото се познават от години, а с баща му са приятели, и той веднага се озовал заедно със своите колеги.

"На път за болницата звъннах на митрополит Николай и поисках да се помоли за успешното ми изцеление. Владиката много се ядоса, че отново имам здравословен проблем. И увери, че ще дойде у дома да освети мястото, където паднах", разказа Зико.

Приятели го съветват да даде курбан, защото напоследък много му се насъбрало. Преди седмица беше изписан след тежко боледуване от коронавирус, а сега е със счупено рамо.

"Няма човек, който да е давал повече курбани от мен. Сега пак ще дам", зарече се Димитров. Но не може да се начуди откъде му се стоварват всичките тези неволи. "Едни съчувстват, но не са малко и онези, които кълнат. Но да са живи и здрави!", каза той.

След изписването му ще има известен период на зарастване на костта, а после следва рехабилитация. "Няма проблем - ще ходя за час-два в общината. В крайна сметка на крака съм. А и пиша с дясната ръка, а тя е здрава", шегува се той.

Все още не е изтекъл болничният му, където лежа с бронхопневмония от коронавирус.