Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Гергов заяви, че ако се наложи пак ще проведат заседание на Областния съвет и отново ще изберат Атанас Петков за лидер.
Георги Гергов заяви, че ако се наложи пак ще проведат заседание на Областния съвет и отново ще изберат Атанас Петков за лидер.

“Вместо да се готвим за избори, в БСП си устройваме "лов на вещици". Цялата държава е в много сериозна ситуация, а ние се занимаваме с решения на контролни комисии”.

Това заяви пред "24 часа" доскорошният областен лидер на соцпартията в Пловдив по повод на отмененото събрание на Областния съвет.

В събота Общо-партийната контролна комисия (ОПКК) на „Позитано“ 20 обяви събранието, проведено на 10 ноември в Международния панаир, за нелегитимно и касира избора на новия областен председател Атанас Петков.

На сбирката Гергов отстъпи от поста след два мандата начело заради ограниченията в устава, които не му позволяваха да води червените в областта и трети мандат.

"Аз бях два мандата и дадох път на младите. Избраха младо момче – Атанас Петков, и им е удобно да го приписват, че е на мен. Не е на мен, то е на партията”, коментира Гергов, който наскоро се върна като градски лидер на пловдивските социалисти.

Той допусна, че е възможно решението на Контролната комисия да бъде обжалвано в съда. „Ако пък трябва, ще направим ново заседание на Областния съвет и пак ще изберем Атанас Петков за председател“, отсече той.

По думите му социалистите, които са атакували заседанието на Областния съвет, като Манол Генов, преди това са го молили събранието да се проведе в Пловдивския панаир, за да не стане беля с коронавируса. “Наех две зали - дадох хиляда лева, за да им изпълня желанието.

РЗИ дойде на проверка и установи, че всичко е наред и можем да проведем заседанието. Между двете зали имаше видеоконферентна връзка”, разказа Гергов.

„Страшният съд“ на „Позитано“ 20 касира заседанието заради сериозни нарушения при провеждането му. ОПКК е установила, че в списъка са фигурирали 75 партийци, но не са били вписани двама с право на глас.

Протоколът от заседанието пък показвал, че са присъствали 39 членове, от тях четирима - онлайн. Участието „онлайн“ е било с обаждане по телефона, според присъствали там социалисти, чиито показания били потвърдени от проверката на Контролната комисия.

Тя е констатирала също, че пловдивските социалисти не са се съобразили с решението на Изпълнителното бюро за отлагане на заседанията на областните съвети на БСП в състав над 30 членове, прието на 10 ноември във връзка с епидемичните мерки.