Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

36-годишният Любомир Лозанов, който беше арестуван в Ладисполи, на 50 км северно от Рим, опитал да се скрие преди това от карабинерите в банята на апартамента, където живеел.

Според в.”Кориере дела сера” приютилата го двойка българи много вероятно не знаели, че той е издирван с европейска заповед за арест. Лозанов, който е предполагаемият убиец на 30-годишната Антония Венциславова от Радомир, разчленена на парчета, се укривал в Италия от няколко месеца.

През юни той бил спрян за проверка и идентифициран от карабинерите на Чивитавекия, но тогава все още нямало никакви данни за него в системата им. Едва след края на лятото името му било вкарано от българските власти в европейската система на полицията, че се издирва за убийството и разчленяването на трупа на Антония през януари 2020 г. Сега следователите от частите на карабинерите стигнали бързо до следите му в Ладисполи.

Така на 12 ноември отишли в апартамента на българската двойка, която го приютила. Когато карабинерите позвънили на вратата, Лозанов се скрил и заключил в банята. След като властите заплашили, че ще разбият вратата, Лозанов отворил и се оставил да му сложат белезниците. След това бил откаран до затвора в Риети. До няколко дни трябва да се изправи пред съдията от предварителното следствие, за да бъде потвърден арестът му и за да се разреши исканото от България екстрадиране.

Все още не е ясно кога точно Лозанов е пристигнал в Италия –дали още през януари, или след края на ограничителните мерки заради COVID-19 през май и отварянето на границите. Предполага се, че е имал свои съучастници за укриването си в Италия.