Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

"Когато му дойде времето" вече не е актуален лаф в българската политика. Крилатата фраза бе изречена от Симеон Сакскобургготски през 2001-ва. 10 години по-късно царят пак се изцепи ни в клин, ни в ръкав: "Важното е да гласуваме "за", а не "против". Царю, ако на предстоящите избори електоратът можеше да гласува "против", ще си останем без президент, което май е най-добрият вариант. Симеон даде ценния съвет на поданиците по време на представянето на Меглена Кунева като кандидат за държавен глава и я подкрепи за наследник на Първанов с величественото си присъствие на церемонията. Отсега е ясно, че ще е трудно бившият еврокомисар да избяга от зависимостите на миналото си дори да спечели изборите.
Като за начало видяхме Шефа, който я лансира в политиката, после ще изникнат и други, но по-важното е, че времето му дойде. Време за жени. След като Мишел Бачелет и Дилма Русеф станаха президентки на Чили и Бразилия, родният некоронуван цар видя уникална възможност да се върне в политическата игра с аристократичната си каляска, теглена от белия, но куц кон НДСВ. Странно, защото Кунева се обявява за кандидат на редовите граждани, а цъфна с подкрепата на човека със синя кръв. Е, и на Коцето Калки, който е гражданин на света все пак. И на Мариана Попова, която май подкрепяше Първанов.
Още по-странно е, че т. нар. Н. В. Симеон II на практика оборва тезата за безпартийна подкрепа на Кунева, защото НДСВ веднага я припозна за свой кандидат. Царят се провали, Viva Queen Kuneva!