Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Каквото и да си говорим, става въпрос за пари...

Родителите с пълно основание и пълно право питат - ами ако минем на напълно дистанционно обучение на най-малките, как точно ще ходим на работа, след като те са 1 клас или са в детска градина и съответно сградите са затворени...

Да знаете, че никой не милее особено за образованието. Ако милееха, да са направили чудеса в последните години. В последните 31 примерно. От тях около 30 учителите вземаха почти минимални работни заплати, а сега, преди две години, след като видяха, че те, учителите, са в предпенсионна възраст, разбраха, че няма накъде и им вдигнаха заплатите.

Та...

Никой не милее за образованието и не това е причината да не се мине в дистанционно, щото другото не било достатъчно добро.

Причината, скъпи мои сънародници е, че ако училищата минат в напълно дистанционен режим те, управляващите, няма какво да правят с вас.

Защото нито са измислили как да ви дадат един месец болнични. Нито как да ви помогнат. Нито какво изобщо да направят.

Така те, управляващите постигат два ефекта:

- ефект едно - понеже няма как да ни помогнат, те, управниците ще ни накарат да се хванем за гушите - привърженици и противници на дистанционното образование...ако имаше как това да стане, без да напуснете работа, такъв спор изобщо нямаше да има...

- ефект две - вие започвате да си мислите, че все пак те, управляващите, имат желязна управленска ръка...А това е вярно толкова, колкото това, че аз съм Нешка Робева. Не, нямат,. Те не само, че нямат идея какво да правят, но и от ден на ден се омотават все повече и повече.

И така нещата ще си продължат както си вървят и сега, И при 4000 и при 10 000 позитивни на ден. Защото няма пилот в самолета.

Ако имаше, щяхме да сме се подготвили за случващото се. Имахме повече от половин година. Но не, сега ще се избием един друг, щото някой не си е свършил работата.

Гледах днес един доктор от спешното. Той каза в прав текст - "Информационни системи трябваше на 6 ноември да са готови с електронното направление. Те не само, че не са, но и не се вижда да станат готови скоро".

Е, как мислите - подготвихме ли се лятото? Подготвихме се, ама не за това, а за спорове в социалните мрежи.

Сега гледам, че мнозина псуват, че били изкупени лекарствата от аптеките. Е, това в хипотеза на страна, в която усещането е за турболентност на управлението ненормално ли ви се струва? На мен не. Макар, че 

Запомнете тези дни и седмици. Някога те ще се изучават по история. По история на безхаберието...

*От фейсбук!