Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Данкешойн!

Сигурно си спомняте, че през последните месеци Тръмп си опъна рязко отношенията с производителите на ваксини. Всеки път, когато обявеше тържествено, че до изборите на 3 ноември американският народ ще разполага с надеждна инжекция срещу новия коронавирус, фармацевтичните гиганти яростно го опровергаваха. Обединиха се и излязоха с декларация, че няма да допуснат политиката да се меси в медицината, че преди да са извършили всички изпитвания и проверки, няма да произведат нито една доза, и т.н.

За да разбере Тръмп един път завинаги, че концерните управляват световните процеси и го държат в ръцете си.

Новина, обиколила света на 15 септември т.г., гласи: “Бил Гейтс заяви, че не очаква ваксината срещу коронавирус да бъде налична до края на годината, което противоречи на по-ранните изявления на президента Доналд Тръмп, че тя ще бъде готова на изборите през ноември.” Естествено, че противоречи. Мейнстриймът никога

не поставя под съмнение твърденията на Гейтс

дори когато обяснява, че е предрекъл пандемията до най-детайлни подробности. Не защото е действащ рептил, а за доброто на човечеството.

Не е здравословно някак да се противоречи на най-големия спонсор на ваксини в света. Утре с жена му Мелинда може да отменят пълнолунието или слънчевото затъмнение и това също ще бъде в реда на нещата според либерално ориентираната журналистика.

На 30-и същия месец лично главният изпълнителен директор на Moderna Therapeutics Стивън Бансел увери пред “Файненшъл таймс”, че няма шансове ваксината на неговата компания да получи разрешение за спешна употреба в САЩ преди 3 ноември.

Във всички реалности

освен в “Кошмар-19”

такова изявление би сринало авторитета на компанията и борсовия й рейтинг.

В разгара на тази люта битка за планетарна власт песимистичните прогнози ден след ден попарваха надеждите на човечеството, увеличавайки потреблението на лекарствата за нерви. И в крайна сметка всички подозрения се потвърдиха - пандемията е по-слаба от политиката.

В този дух бяха и коментарите на горкия Тръмп в туитър: “Дълбоката държава или който и да е от FDA (американската Агенция по храните и лекарствата) усложнява тестването на ваксините и терапевтичните средства. Очевидно отлагат за след 3 ноември. Трябва да се фокусирате върху скоростта и да спасявате животи!”

Явно в отчаянието си, че ще бъде прецакан отвсякъде,

президентът милиардер пусна на последната права от кампанията си изключително впечатляващо послание – че в деня след вота COVID-19 ще изчезне! Метафорично, разбира се, но днес вече и с невъоръжено око се вижда какво е имал предвид.

Няма и седмица, откакто Байдън спечели, и същите компании, които поддържаха мрачната перспектива за ваксините, изведнъж, както става в приказните развръзки, обявиха, че са готови. В понеделник Pfizer и BioNTech биха камбаната, че серумът им е показал 90 процента ефективност за предотвратяването на COVID инфекции и до края на годината ще произведат 50 милиона дози. Още по-любопитни са събитията, които предшестваха тази гръмовна вест, както се казва, водата винаги си намира път.

Буквално няколко дни по-рано се разчу, че Виктор

Орбан смята да прекрачи забраните на ЕС

и да купи прословутата руска ваксина “Спутник-V” за унгарците. Руснаците пък съобщиха, че от януари започва масово инжектиране в Москва и околностите й. Другата новина бе, че израелското разузнаване Мосад е предоставило на учените в своята държава китайската разработка, за да бъде проучена. Оказа се също, че китайската компания Sinofarm вече е имунизирала 100 хиляди души и нито един от тях не е бил заразен.

Във връзка с всички тези чудесни събития журналистът Тайлър Коен написа в “Блумбърг”, че в Щатите се очаква разрастването на нов тренд – ваксинен туризъм. Тъй като строгите регулации в Америка ще забавят ваксинирането чак до средата на следващата година, богатите вече се ориентирали към алтернативни източници на защита от коронавируса. Щели да летят до Саудитска Арабия и до други азиатски държави, където китайското чудо вече се прилага, за да се ваксинират там. Ще бъде по-лесно да получите шот в Делхи, отколкото в Далас, пише Коен.

И така, героичната победа над Тръмп и перспективата да бъдат позорно задминати от Пекин и Москва наля гориво във водещите западни фармацевтични гиганти.

Ваксината вече не е мираж!

Ако питаме Бил и Мелинда, ще кажат, че всичко това е просто съвпадение, удобно използвано за създаването на конспиративни теории. Но дори те не могат да отрекат, че в края на краищата Тръмп се оказа прав – след вота коронавирусът постепенно спира да съществува. А с президент като Байдън никой няма да ги вика на изслушване в Сената заради подозрително точните им прогнози за пандемията.

Сега остава само да се оправят и с Black Lives Matter и всичко ще им се подреди идеално. Дано да не се получи като във вица, дето шефът на фирмата събрал персонала и казал: “Каква стана тя? Цялата рода се събрахме и работата пак не върви!”