Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КРАЙ: Йовов ще свали завинаги фланелката на родния “Левски” през есента.
КРАЙ: Йовов ще свали завинаги фланелката на родния “Левски” през есента.

 

Георги Иванов-Гонзо изпъди всички свои бивши съотборници от състава на "Левски".
Новият треньор на "сините" завърши акцията за отстраняване на ветераните с освобождаването на Александър Александров и продажбата на Веселин Минев.
Любимецът на феновете Христо Йовов-Бижутера също бе на път да си замине. След намеса на Тодор Батков капитанът на тима ще остане в отбора поне
още няколко месеца
"Гонзо много хитро се освободи от доскорошните си съотборници, за да се превърне в тотален авторитет в съблекалнята - обясниха действията на Георги Иванов от "Герена". - Той много добре знае поговорката: "Много баби - хилаво дете."
Акцията по отстраняване на потенциалните съперници на Гонзо стартира още в края на миналия сезон. Тогава двама от най-опитните играчи - Елин Топузаков-Топчо, и Димитър Телкийски-Мечо, бяха продадени в Израел. По същото време Георги Иванов заемаше поста временен старши треньор след провала на Ратко Достанич.
"Ясен Петров имаше свобода през пролетния полусезон на първенството, но след лошите резултати властта отново
беше поета от Гонзо
- добавиха от "Герена". - Първото решение беше освобождаването на Георги Петков, който бе унижен дълго време със заковаване на резервната скамейка. Двамата с Гонзо никога не са били особено близки."
Преди две седмици стана ясно, че цялата власт в клуба ще отиде в ръцете на Георги Иванов. След приключване на европейските шампионати през "Герена" минаха бившите звезди на клуба Елин Топузаков, Димитър Телкийски и Митко Иванков. Те искаха да се видят със старите си съотборници и се надяваха да получат предложения отново да защитават любимата "синя" фланелка.
Вместо това акцията по разчистване на ветераните продължи. Под ножа падна Александър Александров-Кривия. Сърцатият халф направи страхотен пролетен полусезон и беше в основата на добрите игри. Вместо с нов договор Гонзо му се отблагодари с плакет за прощаване.
"Не ми се иска да коментирам повече изминалия сезон, говорих достатъчно - заяви пред "168 часа" Александър Александров. - В момента съм на море с детето.
Ще изчакам
да видя дали ще има предложения към мен. Ако не дойдат, приключвам с футбола. От 5 до 11 юни ми предстои сесия за треньорската школа. Уча за лиценз УЕФА "А"."
Кривия има намерение да се развива като треньор. Според него по-старите наставници вече са изчерпали своя потенциал, затова има толкова млади лица начело на водещите тимове.
"От "Левски" не са ме търсили дори за треньор в детско-юношеската школа", загатна за отношенията си на раздяла Александър Александров.
Според разпоредбите на БФС с лиценз УЕФА "А" треньорите могат да бъдат помощник-треньори в елита или наставници във всички юношески формации.
Най-деликатна
е ситуацията с Христо Йовов. Бижутера беше най-добрият играч на "Левски" през пролетта и спомогна за запазването на второто място в крайното класиране. Договорът на 32-годишния универсален футболист приключи през този сезон. Гонзо се опита да се освободи от него с довода, че Йовов няма да има време за футбол, защото ще се кандидатира за кмет на родния Своге. Под натиска на собственика Тодор Батков Бижутера ще изкара лятната подготовка с тима. Целта е техничарят да е
на разположение
за битките в квалификационните кръгове за влизане в групите на Лига "Европа". Местните избори ще бъдат в края на октомври или ноември. Това ще даде възможност на Йовов да помогне за предстоящите ключови мачове.
"Гонзо оправда отношението си към ветераните с дълго чаканото подмладяване на тима - обясниха от "Герена". - От много години се правеше компромис със застаряващите играчи. Сега за пръв път ще имаме изцяло нов тим."

Георги Иванов
Георги Иванов