Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кой определя края на пандемията, лъжат ли PCR тестовете и има ли лабораторна намеса във вируса

По отношение на конспиративните теории има няколко типа съзнания. Необременените от политически пристрастия и комплекси като цяло не вярват, че “Матрицата” е създадена по действителен случай, но все пак допускат, че са неведоми пътищата божии, а истината е някъде там.

Надарените с богато въображение, от друга страна, са напълно убедени, че Елизабет Втора, Бил Гейтс, Рокфелерови и Ротшилдови са дегизирани рептили, а пет джито ще ни избие до крак.

Най-забавни са новите либерали, носители на единствената непреходна истина и познание. Цял живот се подготвят да завладеят света, не признават никакви авторитети,

конспирация

има само

когато те кажат

Тъй като са свикнали да се осланят на опорни точки, те изпитват респект единствено към “кораба майка”, никога не громят Световната здравна организация. Либералът рязко загубва обичайната си креслива критичност, когато “свещената” организация внезапно отменя утвърдените от самата нея лекарства и терапии срещу COVID-19, базирайки се на съмнителни “мащабни проучвания”.

В момента витаят няколко теории за вируса, базиращи се на факти, представени с достатъчна убедителност, за да ни накарат да се замислим и да посеят основателни съмнения (въпреки че нито едно още не е одобрено от либералите):

1. Обявиха пандемия, за да си продадат ваксините.

Никога не е имало по-мащабно състезание за създаване на ваксина и по-драстично харчене на милиарди. Според конспираторите този процес все по-очевидно се влияе от политиката и социологическите проучвания. Когато Тръмп обеща, че американците ще получат ваксина преди изборния ден на 3 ноември, фармацевтичните компании веднага обориха подобна вероятност, въпреки че до този момент поддържаха надеждата за скорошно завършване на тестовете. Тръмп, разбира се, нямаше как да оспори аргумента, че компаниите поставят на първо място здравето на хората и трябва повече време, за да гарантират безопасността на ваксините. Но след като коктейл от експериментално лекарство с антитела, създаден от една от въпросните компании, излекува президента за няколко дни от COVID-19, покълнаха основателни съмнения, че май протежетата на Бил Гейтс

спестяват част

от истината

Преди две седмици Financial Times наля още сол в раната, разкривайки фрапантна подробност от меморандум между фармацевтична компания и бразилски производител. В него компанията, която засега е най-близо до лицензирането на ваксина, определя датата 1 юли 2021 г. за край на пандемията. Уточнява се, че срокът може да бъде удължен с добросъвестно решение на компанията.

Тази новина силно оживи любителите на конспирации. “Видяхте ли - ревнаха те, - “манипулацията се разкри!”. Версията наистина звучи странно на фона на заявленията на ангажирани учени, че ваксинацията на населението ще започне най-рано следващото лято, както и на опасенията, че серумите ще имат едва около 50 процента ефективност.

Друга странност, която по-подозрителната част от населението наблюдава, е, че веднага след като социолозите обявят поредното си изследване за растящите антиваксърски настроения, сроковете за производство на ваксините рязко се удължават. Сякаш печелят още време за насаждане на паника и масова истерия, за да обърнат нагласите.

2. PCR тестовете не засичат COVID-19.

От седмица едно видео на немски адвокат трупа милиони гледания в YouTube. Доктор Рейнер Фулмич, спечелил скандални дела срещу Дойче банк и “Фолксваген”, участва в комисия за разследване на корона измамите, формирана на 10 юли т.г. Той съобщава, че с колегите си ще заведат дело срещу СЗО за “престъпление срещу човечеството”, сравнимо с Нюрнбергския процес, и ще докажат, че шепа богати шмекери се опитват да наложат фашистки режими чрез страх и параноя.

Като излага събрани от комисията данни сред водещи учени, включително един носител на Нобелова награда от Станфордския университет, адвокатът излиза с тезата, че PCR тестът е бил разработен набързо и

открива всякакви

инфекции, не

само

коронавируси Реагирал положително дори на парченце папая. Според Фулмич СЗО и нейното обкръжение от алчни фармацевтични компании, дирижират пандемията чрез фалшиви тестове и заслужават най-тежката присъда.

Повечето големи медии напълно игнорират видеото, някои, като френския “Монд”, си правят труда вяло да го опровергават, но, както гласи един популярен виц, “лошото чувство остана”. Ами ако Фулмич наистина заведе колективен иск за милиарди срещу СЗО? Как ще се отрази такъв гръмовен процес на световния мир?

3. Това е боен вирус, създаден в лаборатория и

нарочно пуснат

да трепе навред

Анализ на някой си Александър Садовников, публикуван в руски сайт преди десетина дни, разкрива, че разработчиците на пандемията и ваксината са едни и същи. Написан е въздействащо, приложени са факти, свързани с научни разработки, и дори са цитирани имената на замесените в конспирацията експерти. Най-интересното е, че не само китайците са поставени на топа на устата, в заговора били замесени най-елитни американски и европейски научни среди.

Броени дни след като статията се завъртя в българските медии, шефът на “Пирогов” проф. д-р Асен Балтов заяви по Нова телевизия: “COVID-19 е изкуствено създаден в лаборатория. Вече мога да го кажа. За мен това е един тунингован вирус, в който има лабораторен принос.” На следващия ден, помолен да коментира мнението на Балтов, пулмологът д-р Александър Симидчиев отговори: “Минавало ми е пред очите и се опитах да оборвам с информация, че преди години у нас е имало подобен вирус при прилепи, но нека се съсредоточим върху нещата, които зависят от нас.”

През пролетта

темата “Прилеп

или лаборатория”

бе предложена за обсъждане на срещата на Г-20 в Давос, но тя бе отложена за есента заради пандемията и се проведе онлайн. Явно стана обаче, че най-богатите държави в света ги гризат същите съмнения.

Има още слухове, разбира се, стига човек да разполага със свободно време, за да се вре из сайтовете. Засега тези три конспиративни версии са най-дъвканите и статуквото все по-трудно успява да ги запушва. Показателен за масовото им въздействие бе последният протест в Рим на 10 октомври. Освен срещу носенето на маски на открито този път хиляди италианци поискаха правителството да каже цялата истина за вируса и да се дадат точни данни колко души са починали. Няма да е последната по рода си демонстрация, вдъхновена от конспирацията.

Дали вярваме, или не, в крайна сметка е без значение. Защото въздухът вече трепери, а мълвата неумолимо се носи. И по всичко личи, че рано или късно цялата тази история ще приключи с огромен скандал, за който новите либерали не са готови.