Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Румен Радев СНИМКА: Архив
Президентът Румен Радев СНИМКА: Архив

Благодаря на доброжелателите ми в България, които, дълбоко загрижени за моето здраве и това на колегите ми президенти, за моите международни изяви, побързаха зад гърба ми да уведомят естонската страна за своята версия на COVID-19. За мен това е пример за активно мероприятие.

Това заяви президентът Румен Радев на слизане от самолета от Талин, след като прекрати предсрочно официалното си посещение. Причината е, че в петък е бил в контакт с шефа на ВВС ген. Димитър Петров, който е с коронавирус.

Противно на спекулациите нито аз, нито моята делегация, нито вие, журналистите, сте били поставяни под карантина в Естония, каза президентът.

От началото на кризата с COVID-19 съм в непрекъснат контакт с хиляди хора навсякъде по страната, но стриктно спазвам всички здравни мерки. И не съм имал проблем. Нямам такъв и сега, категоричен бе държавният глава.

В рамките на по-малко от седмица имам два теста - във вторник за Гърция, и вчера - за да са спокойни моите домакини в Естония. И двата теста са ми отрицателни, обяви Радев и даде на журналистите резултатите от теста си от лаборатория в Талин.

Намирам се в чудесна физическа форма, без никакви симптоми. На моите доброжелатели пожелавам същото, завърши Радев.