Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от братята близнаци пред къщата на Бисер Митрев в София
Един от братята близнаци пред къщата на Бисер Митрев в София

Апелативният спецсъд пусна боксьора

Бисер Митрев с гаранция от 25 хил. лв.,

преди месец отказаха свобода за

близнаците Георги и Никола Асенови

Името на Любомир Костадинов-Любо Младежа се появи по разследването за побоя над главния редактор на “168 часа” Слави Ангелов.

В четвъртък един от тримата обвиняеми - Бисер Митрев, беше освободен от ареста с гаранция от 25 хил. лв. Един от мотивите на съда е, че е бил част от групата на Любо Младежа преди години, но се е отделил.

Точно преди месец Апелативният специализиран наказателен съд отказа да пусне другите двама - близнаците Никола и Георги Асенови. От показанията на явен свидетел става ясно, че Асенови са били част от престъпната група “София Запад”, ръководена от Любо Младежа и свързана с разпространение на дрога, лихварство, побои на различни хора. Участието на близнаците в групировката на Любо Младежа обаче било отпреди 2019 г. Думите му са потвърдени от трима анонимни свидетели. Един от тях дори разказал, че е знаел за поръчката Слави Ангелов да бъде потрошен. Тя била дадена през февруари 2020 г. на лица, които не са разпитвани досега. После била възложена на близнаците Никола и Георги Асенови, а те включили в планирането и извършването на престъплението Бисер Митрев. И тримата са боксьори и част от синята агитка.

След ареста на тримата през април за разпити в полицията бяха извикани част от лидерите на “София Запад”, но не и Любомир Костадинов. Никой от тях не е обвинен като посредник на евентуален поръчител и никой от свидетелите не ги посочва като такива.

Доказателствата

срещу тримата

извършители

обаче са в

изобилие,

а за Митрев те са дори повече, отколкото за близнаците, показа проверка на “24 часа”.

Във вечерта на нападението Никола и Георги Асенови отиват на среща с Бисер Митрев с колата си “Ауди А6”, регистрирана на името на съпругата на един от двамата. Виждат се на паркинг и говорят. До адреса на Слави Ангелов тримата отиват с опел, който се ползва от Митрев.

Движението на колите е проследено с камери в цяла София. По-късно

криминалистите

намират кръв от

Слави Ангелов по

стелката на

опела,

с който се е придвижвал Митрев. Вътре има и шапка с биологични следи на близнаците. Фас с ДНК на Бисер Митрев е намерено и на местопрестъплението на бул. “Дондуков”, където живее главният редактор на “168 часа”. Четирима явни свидетели са казали в показанията си, че същата кола се ползва от Митрев. Освен това има и видеоекспертизи на записи, които показват тримата по време на побоя, както и при бягството им. Движението им е засечено и по клетките на мобилните оператори.

В четвъртък Бисер Митрев пристигна в съда с патерици, син костюм и найлонова торбичка в ръка с надеждата втората инстанция на съда да отмени решението на първата, която му отказа свобода. Докато течеше заседанието, обвиняемият спокойно четеше книга. Според защитата му по време на престоя зад решетките здравословното му състояние се влошило. От месец той се лекува в болницата към софийския затвор. Там медиците му направили и изследване с ядрено-магнитен резонанс. Имал нужда от спешна операция.

Бисер Митрев
Бисер Митрев

Преди да го арестуват за побоя над Слави Ангелов, работил като личен асистент на баба си, стана ясно още на делото. Така той получавал по 610 лв. на месец, както и платени осигуровки. Притежавал и част от къщата на ул. “Черковнa” 20 в столицата, в която столичните криминалисти и прокуратурата го арестуваха през април. Митрев, Георги Асенов и Никола Асенов са обвинени за престъпно сдружение, за побои и за притежание на дрога. У всеки един от тях са намерени по 2 дози кокаин.

Слави Ангелов: Важното е да

лежат в затвора, не в ареста

“Не съм изненадан от освобождаването от ареста на един от задържаните за побоя над мен на 17 март. Още в началото предупредих и близките си да не забравят, че живеем в България, където е по-разумно да не се настройваш напразно за възмездие. Странни, разбира се, са тези съдебни решения - освободеният сега от състав на апелативния съд Бисер Митрев беше оставен в ареста от първата инстанция. А пък при братята близнаци Асенови се случи точно обратното - първата инстанция ги пусна, а втората ги върна в ареста. Чудя се, съвсем естествено при този разнобой - решенията на магистратите подчинени ли са на някакви правила и стандарти? Но в крайна сметка важното е, когато някой е извършил престъпление, да лежи не в ареста, а в затвора. Дали и това ще се случи, ще покаже времето. Както вече споменах, аз не съм оптимист. Цял живот, вече 26 години, работата ми е да помагам на хора, прецакани яко от българското правосъдие. Разследвал съм и съм разказвал стотици такива истории. Може би просто най-накрая дойде моментът и аз да вляза в тази голяма статистическа група - на българите, жертви на престъпления, лишени от възмездие.”