Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Представете си здравословна и питателна сутрешна закуска: прясно издоено мляко, току–що сварено; домашно заквасено българско кисело мляко с каймак, ароматно прясно масло, колбаси с истинско месо, пресни сезонни зеленчуци и плодове, домашни вкусотии, десерти и класически сутрешни хотелски предложения с яйца от свободно отглеждани кокошки.

После след сутрешен спорт, екскурзия или СПА процедури, възстановяване на силите с подходяща храна, приготвена на момента в градина с BBQ и така един приятно организиран ден до обсипване със звезди на нощното небе.

Вечерята защо да не бъде празник в изискан ресторант или в стилна традиционна механа.

Сътворете ваканция във Ваш стил и в синхрон с любими неща. Мечтаната почивка може да бъде напълно реална в туристическата дестинация Банско и Разлог.

Създадената с любов храна ни прави щастливи!

Дори и да е клише - добрата храна ни прави по-добри.

Храната има свой вкус, енергия и въздействие. Но само храната, която носи сила от земята, щедра енергия от слънцето и грижовни ръце, може да донесе здраве и хармония. Уважението към природата е в основата на всяка вкусна храна. В този случай никой няма да отрече, че най-ефективната аптека е в нашата собствена кухня.

Изберете модерен хотел за вашата почивка с отговорно поведение към природата и храната,

където сутрешната блок маса е богата с качествени и разнообразни млечни продукти от български ферми, зеленчуците и плодовете са истински, а колбасите и месата с гарантирано производство. Направете отговорен избор за себе си и своите близки! Бъдете уверени, че българските традиции в храненето са живи.

Традиционната механа

Всеки край си има своята специфична кухня. В Разложко обичат старите гозби в глинени съдове като гювеч, боб, чомлек и капама, домашните хлябове на пещ, суджуци и месни ястия по стари рецепти с емблематичния див кимион и пирински подправки. В миналото готвенето било пряко свързано със земеделската работа на цялата фамилия. Хората били доста заети, затова големите глинени съдове за многобройната челяд се оказвали отлично решение. Съставките на рецептите се поставяли едновременно в тях, съдът се слагал в пещта у дома или в жаравата, докато всички работят някъде на полето и така бавно в продължение на няколко часа, здравословно и като че ли сама, храната се сготвяла.

В съвременното ресторантьорство, кулинарните тайни на бабите намират своето продължение. Проблемът за индивидуалното сервиране на стари ястия, се решава с въвеждането на професионални съдове от глина и чугун с вместимост една или две порции. Така всеки гост на хотела може да опита уникалния вкус на „кулестия“ боб от Бачево, на бялата сланинка и на препечената сменка от от Банско, на мезета по специална рецепта от Разлог.