Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов призна двама подсъдими за виновни в противозаконно присвояване на чужди движими вещи- пари, общо над 8 700 лв., средства на етажната собственост на жилищен блок, на ул. „Раковски“ в Кюстендил. Подсъдимите са владеели парите в качеството си на домоуправител и касиер на блока.

Съдът призна Д. В. / на 47 години, осъждан / за виновен в това, че за времето от 01.11.2013 година до 30.09.2014 г. е присвоил сумата от 7 898, 54 лв., собственост на етажна собственост на блок, намиращ се на ул. „Раковски“, които владеел в качеството си на домоуправител. В условията на съкратеното съдебно следствие, съдът налага на подсъдимия Д. В. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което се намалява с 1/3 до 2 години „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Съдът признава за виновна и подсъдимата А. М. / на 37 години, неосъждана към момента на престъплението / за това, че за времето от 01.10.2014 г. до 04.12.2015 г. противозаконно е присвоила чужди движими вещи- пари, сумата от 861, 73 лв., собственост на етажната собственост на същия жилищен блок, които владеела в качеството си на касиер. За това престъпление, по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият признава всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и не се разпитват свидетели и вещи лица, съдът налага на А. М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.