Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съвършеното бъдеще - без “триото”, Борисов, Гешев и Доган

Една от най-значимите във филосовски и във всякакъв прогресивен смисъл книги от 90-те години на 20-и век е “Краят на историята и последният човек” на Франсис Фукуяма. Тя доказва, че либералните демокрации и свободният капитализъм са достигнали своя предел, предвидимият свят е изчерпан, бъдещето е утопия. Всичко е възможно оттам нататък - власт в ръцете на умните и красивите, различните, онеправданите, извънземните… Но все пак днес, изхождайки от скромните български политически дадености и настръхналите обществени очаквания, можем да си представим

прекрасната реалност,

която ни очаква – краят на отровите. И началото на съвършенството!

Свършва най-сетне ерата “Борисов”. Отливът на доверие бележи парламентарните избори през април 2021 г. ГЕРБ вече не са фаворит, гърчат се от срам и унижение под ударите на мощния наказателен вот, стоварил се върху тях като възмездие за натрупаното 10-годишно разочарование, недоверие и умора. Дори и все пак въпреки безпогрешно честното машинно гласуване да са успели да получат най-висок резултат от вота, той не стига за съставяне на мнозинство, трябват им коалиционни партньори. Но останалите десни и центристки сили, прескочили 4-процентовата бариера, остават верни докрай на своите принципи, те извръщат погнусено глави и отказват да помогнат на омразната “хунта” да състави поредния си мракобесен кабинет.

Формира се възможно най-правдивата управленска коалиция между “Демократична България”, партията на Слави Трифонов и БСП. Въпреки че ДБ е с най-малък процент от гласуването, Христо Иванов единодушно е избран за премиер като най-внушителен и прогресивен лидер. Народът ликува!

Патриархът

благославя новото българско правителство, Румен Радев му целува ръка и се прекръства. “Отровното трио” е презряно, всичките му опити да използва гражданските протести за реабилитиране на хазартния бос Васил Божков са провалени. Хаджигенов, Бабикян и Минеков са персони нон грата в медиите, изчезват от публичното пространство, а единственият белег за съществуването им са бледите следи от яйца и сливи по фасадата на парламента.

Не след дълго съдебната власт най-сетне задоволява обществените очаквания – Борисов, Ахмед Доган, Иван Гешев и Делян Пеевски получават ефективни присъди. Бивша интимна приятелка на Бойко героично успява да заснеме потресаващи кадри как

четиримата играят карти

в затворническа килия, застлана с персийски килим. Най-сетне злото е въдворено, лятната резиденция на Доган в “Росенец” е превърната в санаториум за психично болни с неограничен достъп. За управител е назначена Елена Йончева, която е прекратила мандата си на евродепутат поради изчерпване на каузата си.

Мая Манолова е единодушно избрана за председател на парламента, най-близката й съратничка Татяна Дончева е назначена за омбудсман. Настъпва ерата на Трите полезни “Р”: Румен Петков е новият шеф на КПКОНПИ, Румен Овчаров отново отговаря за енергетиката, а Румен Гечев е вицепремиер и министър на икономиката. Всичко е толкова наред, че Урсула фон дер Лайен целува по челото Христо Иванов, както навремето Борисов са го галили “три папи по главата”. Херо Мустафа повежда хоро в триъгълника на властта, българските избиратели спонтанно се прегръщат “просълзени от щастие” и пеят “Кумбая” на фона на нежно залязващото слънце зад статуята на светата премъдрост Божия.

Мислите, че това е съвършенството, но не – най-доброто предстои! Привлечени от тържеството на правдата и свободата, българите масово

захвърлят оковите

на емигрантския живот и се завръщат в родината си. Вместо веднага да се запишат в бюрата за безработни, въпреки че години наред не са допринасяли с нищо за социалната ни система, те се хващат на работа, всеки момент очакваме появата на българските Гейтс и Мъск. Децата и внуците им, които до този момент са мързелували и яли от подаянията на своите родители гурбетчии, се записват в университетите. Избират само задочни специалности, за да имат възможност да се трудят и да дават най-доброто от себе си за благото на родината. Нацията се събужда, никога повече няма да чакаме резултатите от гласуването в чужбина да обърне реалностите в страната. Отново сме се събрали всички заедно!

Инфлуенсъри и

хейтъри се прегръщат!

Сто процента се сбъдва пророчеството на Ванга, за което никой не вярваше на Нешка Робева, че “Кога човек со дълъг нос ни води, България ке владее света!”. Прокопиев купува от Домусчиев “Лудогорец” и продава Моци. Думите “Съединението прави силата” са заличени от фасадата на старото Народно събрание и на тяхно място лично Корнелия Нинова открива новия национален лозунг, който да пребъде във вековете: “Мутри вън!”.

Само Цветан Цветанов и съратниците му от Републиканската партия, които не са влезли в парламента заради машинациите на ГЕРБ, остават тъжни. В дългите самотни вечери те провеждат литературни четения на “1984” и се мъчат да разтълкуват думите на Джордж Оруел: “Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото.” И през цялото време ги гризе усещането, че нещо не е наред.