Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новите либерали подозират,

че президентът е напълно превъртял,

ама не са съвсем сигурни

Голяма борба пада срещу Доналд Тръмп, епична! Не че схватката с Бойко Борисов у нас не е интересна, но не може да се мери с колосалния сблъсък между стария свят и новата розова реалност.

Либералите са впрегнали най-мощните си медии и най-кресливите си инфлуенсъри и дружно го атакуват, като че ли е стършел – с енергични удари, докато мърда.

До толкова невъздържани и абсурдни изблици се стига, че някои сравниха предизборната кампания в Щатите с рязането на гърла в “Децата на царевицата” (един от най-зловещите филми по Стивън Кинг).

Когато действащият американски президент съобщи, че е заразен с К-19, Зара Рахим, бивша говорителка на Хилари Клинтън, написа: “Надявам се да умре!” После си изтри мисълта, но лошото чувство покълна, социалните мрежи закипяха, бент се отпуши.

Престижният британски всекидневник “Гардиан” би тревога, че туитър ще изтрива профили на хора, които пускат люти клетви, и цитира някаква транссексуална, възмутена от избирателния подход на социалната мрежа.

Самата тя получавала не по една, а по сто заплахи за живота си дневно, обаче

туитър явно

бранел само

белите и богатите

В коментарите някакъв човечец скромно бе отбелязал: “На вас смъртните заплахи явно не ви пречат, щом не се оплаквате.”

Дори в скромните български виртуални среди се проведе дълбокомислен дебат какво му е лошото да си искрен и докога ще робуваме на християнските ценности пред грозното лице на расизма.

Безспорен факт е, че по-голям дразнител и циник от Доналд Тръмп светът не е виждал. Непукизмът му е наистина стъписващ, онзи ден “Файненшъл таймс” се чудеше и маеше каква точно е предизборната стратегия на кандидата на републиканците, понеже прави всичко напук и наопаки.

Анализаторите не проумяват защо продължава да неглижира пандемията, след като социологическите им проучвания отчитат спад в общественото доверие след всяко изказване или демонстрация срещу носенето на маски.

Тръмп обаче най-безцеремонно и нехайно обяви, че

коронавирусът

не е кой знае

колко страшен,

за него бил даже божия благословия, тъй като му помогнал да осъзнае, че съществува ефективно експериментално лечение.

Пет пари не дава, че почти целият му екип е заразен, но пък обещава, че скоро нацията ще има достъп до невероятния коктейл от антитела на “Редженерон”, който го бил излекувал.

На всеки час отвъд океана идват все по-сюрреалистични новини. CNN сериозно подозира, че лечението със стероида дексаметазон е дало странични ефекти, засягайки психическото здраве на президента. С други думи, според телевизията той е напълно превъртял.

Резките смени в

настроенията му

са озадачаващи –

ту иска, ту не иска виртуален дебат с противника си, демократа Джо Байдън, отменя преговорите за подпомагане на икономиката, после ги подновява…

За хаоса и масовата истерия допринасят и многобройните взаимно изключващи се по своето съдържание слухове и конспиративни теории: че Тръмп изобщо не е бил заразен, правел обичайния цирк, че Белият дом май крие истинското му здравословно състояние и всъщност човекът е по-зле, отколкото изглежда, че цялата тая история била нарочно поставена, за да накаже производителите на ваксини, които се запънаха, че няма да извадят инжекция до изборния ден, че май все пак държавният глава има разузнавателна информация за манипулация с вируса, ама от друга страна пък, че само се перчи и се прави на голям юнак…

На фона на разтърсващите булевардни страсти неговият доктор обяви, че всичко е окей, пациентът бил стабилен, другата седмица можел спокойно да се върне към публичните си изяви. А милиардерът остави с отворена уста водещия на тв канала Fox Business с разкритието, че семействата на ветераните, с които се срещал преди седмица, най-вероятно са му лепнали ковида. Наистина, кой кандидат би споделил подобно нещо публично в пика на кампанията си, засягайки баш близките на героите!

Както отбелязва обаче “Дойче веле”,

американците

не възприемат

Тръмп по начина,

по който

го вижда

останалият свят

Каквото и да направи, заможните “вътрешни” щати ще гласуват за него, защото той е пълната противоположност на новата либерална линия, на джендърите, бродещите брадати, феминистките и ЛГБТ обществата. Тези американци за разлика от Бил Гейтс одобряват решението му САЩ да напуснат СЗО и аплодират от самото начало на пандемията атаката му срещу Китай.

Гласувайки за него, те подкрепят, от една страна, икономическата му политика, а от друга, бранят “американската мечта” - справедливата победа на по-добрия, а не псевдобаланса между талантливи и онеправдани, който удари дъното с новия регламент на наградите “Оскар”.

Според някои агенции Байдън води най-малко с 16% и разликата расте в полза на демократа, но прогнозите са, че до последно победителят във вота на 3 ноември ще бъде пълна енигма. Едно е сигурно - до самия край няма да разберем дали Тръмп наистина е луд, или е някакъв Хамлет, решен за сетен път да докаже, че “всяко безумие има своята логика”.