Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Синът на Десислава Радева пред американски вестник: С Румен Радев имаме приятелски отношения, винаги е до мен Факсимиле от статията за Страхил Свиленски

Президентът Румен Радев и доведеният му син Страхил Свиленски са добри приятели. Това разказва през 2019 г. самият Страхил в статия пред студентския вестник на университета “Маунт Мърси” в щата Айова в Америка.

“Имам приятелски отношения с него. Обичаме да се разхождаме заедно и той винаги е до мен. Той има повече приятелска роля върху мен, но така ми харесва, защото е по-лесно да се говори с него и да го помоля за добър съвет”, казва Страхил.

Той е син на първата дама Десислава Радева от първия ѝ брак с депутата от БСП Георги Свиленски. През 2020 г. наследникът на президентшата завърши специалност “Публична администрация” в университета в САЩ.

В статията, озаглавена “Студент волейболист трети курс се справя с фамилната известност”, се обяснява, че преди да пристигне в САЩ през 2016 г., Страхил живеел в София. Младежът разказва, че е опитал да запази в тайна политическата позиция на своя втори баща.

Една от причините, поради които му харесва животът в САЩ, е защото му позволява да се измъкне от цялото внимание, което върви с него. “Не мисля, че това, че моят втори баща е президент, ме определя като човек. Предпочитам хората да съдят за мен по моите постижения и провали. Нямам никакви заслуги за това, което е направил той”, допълва синът на Десислава Радева. Страхил е живял 3 години с президента Радев, преди да замине в САЩ.

Младият Свиленски обяснява още, че е получил стипендия, за да играе волейбол в университета “Маунт Мърси”. През изданието той разказва и за някои от мечтите и желанията си.

“Искам да завърша успешно и да поиграя още 1 или 2 години някъде в Европа”, казва Свиленски. Той добавя, че иска да запише магистратура в Европа и да започне професионалната си кариера.

Относно хобитата си синът на президентшата разказва, че те включват гледане на спортни събития, играене на видеоигри и излизания с приятели и съотборници. “Няма нищо специално покрай мен. Опитвам се да бъда съвсем нормален международен студент”, завършва разказа си Страхил.

В материала се отбелязва, че той е започнал да играе волейбол в осми клас и продължава да го прави вече осем години.