Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева КАДЪР: Фейсбук/ Нова тв
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева КАДЪР: Фейсбук/ Нова тв

Прокуратурата даде информация във връзка с действията по разследването и изземването на предмети от сградата на "Нове холдинг".

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че на първи октомври е завършило разследването на предмети, които имат качествата на културно-исторически наследства от сградата на ул. "Московска".

Тя допълни, че достъпът на разследващите органи е бил осигурен от служители на Фондация "Тракия". "Намерените предмети, носещи белезите на културно-историческо наследство, са 6778 броя", каза още тя. Всички действия по разследването са извършени при стриктно спазване на процесуалните правила, допълни тя. "Вещите са предадени към Министерството на културата, НИМ и НХА. Охраняват ги служители на МВР", обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

"Колекцията на Божков ще бъде оценена от международни експерти. От тяхното заключение за антиките на Божков ще зависи дали незаконната му колекция ще бъде обявена за публична държавна собственост", каза още тя.

По думите й 212 от намерените предметите са регистрирани. "Прокуратурата счита, че са незаконно придобити от иманяри от цялата страна. Кашоните в които били съхранявани са открити бележки с различни географски области от страната". 

Очаквайте подробности !