Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпругата на бизнесмена Васил Божков Елена Динева
Съпругата на бизнесмена Васил Божков Елена Динева

Елена Динева, съпругата на бизнесмена Васил Божков, притежавала апартамент на стойност 25 млн. евро в Париж. Това стана ясно в Апелативния спецсъд, който реши да я пусне на свобода срещу гаранция от 1 млн. лева.

Апартаментът в Париж, както и друго движимо и недвижимо имущество, включително и картините от нейната лична колекция, които се намират в жилището й на бул. "Васил Левски" в София, бяха посочени като аргумент за определяне на високата гаранция.

Преди седмица спецсъдът наложи на Динева гаранция от 750 000 лева. Тя обаче заяви, че няма да я плати, тъй като е непосилна. Парите, които притежавала в банкова сметка, били единствените й, с които трябвало да живее и занапред.

Същата теза, че Динева няма да плати паричната гаранция, защото е непосилна за нея обявиха и адвокатите й Людмил Рангелов и Георги Гатев, така че не е ясно дали жената на Божков ще плати сумата от 1 мл. лева.

В края на октомври изтича 8-месечният срок, в който тя може да остане в ареста, след това мярката й за неотклонение трябва да бъде променена от прокуратурата.

Самата Динева каза пред съда, че претърсванията не се извършват на етажа в дома й на бул. "Васил Левски", където живее, а на друг етаж, където в килери е държала някои ценни за нея вещи. Там денонощно имало полицейска охрана. Самата тя почти в продължение на 120 дни всеки ден била водена в апартамента от 9:30 до 15:30 часа, за да присъства на претърсванията.

Очаквайте подробности.