Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обвинен за убийство в Добрич остава в ареста

Мъж на 23 години, обвинен за убийство в Добрич, остава в ареста, съобщи пресцентърът на Апелативния съд във Варна.

Тежкото престъпление е извършено на 9 август около 17 часа близо до магазин за хранителни стоки по улица "Димитър Ковачев", където между обвиняемия Динчер А. и 43-годишния Спас С. възниква скандал. Младият мъж нанася побой, като жертвата по-късно почива в болница. На задържания е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин, припомнят от въззивния съд, предава БТА.

При отправеното искане за налагане на по-лека мярка за неотклонение на Динчер А. е посочено, че той страда от хронично заболяване - алергия към насекоми, и има опасност в ареста то да се обостри и да доведе до летален изход. Апелативният съд е установил, че мъжът е получил медицинска помощ, а прокуратурата е разпоредила проверка на хигиената в следствения арест в Добрич. Няма данни, че здравословното състояние на задържания не му позволява да пребивава в местата за лишаване от свобода, посочват от пресцентъра на съдебната институция.

Определението на Апелативния съд, с което се потвърждава задържането на мъжа под стража, постановено от Добричкия окръжен съд, е окончателно.